DÜNYA

Salgında Almanya'ya büyük şok

DSÖ'den jet açıklama geldi

20 Ağustos 2020 Saat: 23:28
Salgında Almanyaya büyük şok
Salgında Almanya'ya büyük şok

Koronavirüs salgını dünyada hiç hız kesmeden yayılmaya devam ediyor. Yeni açıklanan vaka sayılarıyla birlikte gözler salgını en kötü yaşayan ABD'den bir anda Avrupa'ya çevrildi. Covid-19'u kontrol altına aldığı düşünülen ülkelerden üst üste korkutan açıklamalar geliyor. Almanya vaka sayılarında aylar sonra kabusu yaşıyor, ülke büyük bir şok hakim. DSÖ, konuyla ilgili flaş bir açıklama yaptı.

Dünya koronavirüs salgınının pençesinden kurtulabilmiş değil. Tüm ülkelerden her gün yüksek sayıda vaka ve ölüm sayıları gelmeye devam ediyor.

Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı bugün itibarıyla 23 milyona dayandı. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 800 bine yaklaştı.

Gözler salgının en ağır şekilde yaşandığı ABD'ye çevrilmişken Avrupa ülkelerinden gelen korkutan koronavirüs haberleri bir anda gündeme bomba gibi düştü.

Avrupa, salgının ilk başladığı aylarda oldukça sıkıntılı günler geçirmiş, koronavirüs ölümleri durdurulamamış, yaşanan kabusun büyüklüğü herkesi dehşete düşürmüştü.

Uygulanan sıkı karantina tedbirleri ve alınan önlemler sayesinde salgını kontrol altına alan Avrupa ülkeleri geçen aydan beri vaka sayılarının düşmesiyle birlikte önlemleri kaldırmaya başladı. Bu durumda başlayan turizm sezonunun ve ülkeler arası seyahatlerin de payı büyük.

Bugün Avrupa'nın en büyük ülkelerinden gelen peş peşe haberler ise koronavirüs salgınının Avrupa'yı tekrar avcuna aldığını kanıtlayan korkutucu detaylar içeriyor...

Almanya’da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve hükümeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsü Covid-19’a ilişkin son bilgileri açıkladı. Açıklamada, son 24 saatte 1707 yeni vakanın kayıtlara geçtiği belirterek, toplam vaka sayısının 228 bin 621’e yükseldiği aktarıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑