YEME & İÇME

Sansendo, Ataköy Marina’nın parlayan yıldızı

Sansendo, adıyla uzak doğu izlenimi verse de, tadıyla tam da biz Türklerin seveceği usulde yemekleri var. Mönüleri göz dolduran, sunumlarıysa iştah kabartan cinsten..

7 Ocak 2014 Saat: 23:15
Sansendo, Ataköy Marina’nın parlayan yıldızı
Sansendo, Ataköy Marina’nın parlayan yıldızı

Sunumlarıysa iştah kabartan cinsten..

Dünya mutfağı ağırlıklı çalışıyor Sansendo. Yemeklerinin lezzetli oluşunun yanı sıra, porsiyonlar da oldukça doyurucu. Diğer masalara giden tabakları göz ucuyla kontrol ediyorum; belli ki her tabak aynı özenle hazırlanıyor. Mekanın dekorasyonu gayet keyifli. Açık kısım havalar güzel olduğunda evinizin terası kıvamında. Kış aylarında ise dış mekan ısıtmalarıyla kendinizi dışarıda hissetmiyorsunuz; gayet sıcak bir ortam. Akşam iş çıkışında yemek yemek ve sosyalleşmek için güzel bir seçim olduğu kadar hafta sonları da gayet popüler ve uğrak bir mekan olmayı başarıyor.

 

Mönüye göz atıyorum. Mönüsü tabletten. Yani bildiğiniz ipad. Bu uygulamayı yapan ilk mekan. Bu bile restoranın kimliği ile ilgili bir ipucu veriyor. Yenilikçi ve yaratıcı. Mönüyü incelediğimde çeşitlerin fazla olması bir çok talebe cevap vermek istediğini kanıtlar cinsten. Yemeklerin çeşitliliği her tarz damak tadına ulaşmayı hedeflemiş belli ki. Başlangıcı “Sebzeli hellim şiş” ile yapıyorum. Fotoğraftaki kadar lezzetli. Arkasından “Robespierre” sipariş ediyorum. Tabağın altında ince bonfile parçaları, hepsi zeytinyağı ve limon sos ile tatlandırılmış, üzerinde roka ve parmesan peyniri ile makyajlanmış. Ana yemek olarak söyledim ama öyle çok ağır değil. Salata ve et yemek isteyenler tercih edebilir.

Bunun yanı sıra yan masaya gelen tabaklar da gözüm. Sebzeli kuskus ve tavuk şiş gayet leziz gözüküyor.

Makarnalarda en rağbet gören “BC Fredo” ’ymuş. Acı baharatlarla harmanlanan tavuk dilimlerine krema sos eşlik ediyor ve altında tabiki makarnanın kralı fettuccine. Quesadilla dört parça geliyor, tavuk, et ve combo seçeneği mevcut. Salata yemek isteyenler, balıkta seviyorsanız somon salatası sizler için leziz bir seçim olacaktır.

Pizzalar odun fırından değilmiş ama ince hamuru ve taze malzemeleriyle İtalya’da yediklerinizi aratmayacak cinsten.

Minik misafirler içinde mini tabaklar hazırlıyorlar. Mini demişken bir de burgerler var Sansendo’nun mönüsünde. “Mini burger” ve “dana bacon burger” öne çıkanlardan.

 

Şarap severler için geniş seçenekler var. İthal ve yerlilerin dışında butik yerli şarapları da bulmanız mümkün. Şarküteri tabağını önümüzdeki günlerde mönüye ekleyeceklermiş. Böylelikle şarabınızın yanında tek eksik muhabbet kalıyor. Şarap sevmeyenler ya da yeni bir kokteyl denemek isteyenler için önerebileceğim, “Fine biscuit” ve “pestoberry” var. Belki de hayatımın kokteyli diyebileceğiniz o kokteyl Sansendo’da sizi bekliyor. Kendileri geliştirmiş. Özellikle “Fine biscuit” çok başarılı bence. Yumuşak içimli ve hafif tatlı bir kokteyl. Şimdi sıra sizde, ben mutluluğa kaldırıyorum kadehimi, ya siz?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑