SİYASET

Sarıgül'den kafa karıştıran sözler

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’ye geçip geçmeyeceği yönündeki sorulara,....

4 Ocak 2013 Saat: 16:41
Sarıgül'den kafa karıştıran sözler
Sarıgül'den kafa karıştıran sözler

“Merak güzel bir şeydir, merak kadar güzel bir şey var mı, gayet güzel bir şeydir” derken, “Bu çatıya iktidar olarak gelmek lazım. Buraya muhalefet olarak gelmeyi hiçbir zaman düşünmem” diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TBMM’de Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret etti.
“18. Dönem milletvekili kadrosu çok başkaydı” diyen Sarıgül, “Akil insanlar vardı. Mesela herkes kuliste oturuyor, bir milletvekili konuşmaya çıkıyor, herkes içeri giriyor, kim biliyor musun; Kamran İnan. Konuşmaya çıkardı, muhalefet iktidar kim varsa Meclis’e girerdi, Kamuran Bey ne konuşacak. Bir konu olduğu zaman her siyasi partide akil insanlar vardı. Şimdi o eksik geliyor” dedi.
Bir basın mensubunun, “İmralı ile görüşmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Sarıgül, “Şişli’yi konuşalım, bu konulara girersek çıkamam işin içinden, ondan sonra büyükşehiri soracaksınız, CHP’yi soracaksınız” dedi. Israrlı sorular üzerine Sarıgül, “Şişli’nin var başkanı, kara kara saçları, üzersek onu Allah yakar adamı” diye konuştu.
Anayasa Mahkemesi'ne Büyükşehir Belediye Kanunu’nun iptali için açtıkları davaya işaret eden Sarıgül, “Şişli adalet arıyor” diyerek şöyle devam etti:
“Böylesine önemli bir büyükşehir yasası çıkarken iki tane ilçenin 4 tane mahallesini oraya verip de, ‘ben Şişli’yi kazanamıyorum, Çankaya’yı kazanamıyorum, Yenimahalle’yi kazanamıyorum ben buraları buraya verirsem Yenimahalle’yi kazanırım, Sarıyer’i kazanırım’ mantığı doğru bir mantık değildir.”
Daha önce milletvekilliği yaptığını hatırlatan Sarıgül, Meclis’ten çok şey öğrendiğine işaret ederek, “Allah gani gani rahmet eylesin, iki Malatyalıdan çok şey öğrendim, Özal’dan çok şey öğrendim, profesör Erdal İnönü’den çok şey öğrendim. İkisinden de nezaketi, zarafeti, demokrasi anlayışını öğrendim” diye konuştu.
“CHP’ye dönecek misiniz?” sorusuna ise Sarıgül, “Merak güzel bir şeydir, merak kadar güzel bir şey var mı, gayet güzel bir şeydir” dedi.
“Genel Başkan önce üye olmalı, dedi ne diyorsunuz?” sorusuna ise Sarıgül, “Hayırlısı” derken “Bugün dönüyorsunuz İstanbul’a galiba” sözüne de, “Dönüyorum ama bir gün mutlaka bu çatıya geleceğim. Ama bu çatıya iktidar olarak gelmek lazım. Buraya muhalefet olarak gelmeyi hiçbir zaman düşünmem” dedi.
“O zaman bu sözünüzü bir gün buraya başbakan olarak geleceğiniz olarak mı yorumlamak gerekiyor” sözüne ise  Sarıgül, “Düşüncelerimin iktidarı olarak, benim bireysel bir şeyim yok. Düşüncelerimin iktidar olmasını arzu ederim” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑