GÜNCEL

Savcıyı serbest bıraktılar

Gizli tanık savcı Bayram Bozkurt önce gözaltına alındı sonra serbest bırakıldı

28 Şubat 2016 Saat: 14:41
Savcıyı serbest bıraktılar
Savcıyı serbest bıraktılar

Erzincan'da dönemin Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu Erzincan Ergenekon Davasında gizli tanık 'Efe' olarak ifade veren İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt, gözaltına alındı. İfade veren İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Erzincan’da İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı uygulamaya koydukları iddiası ile Orgeneral Saldıray Berk dışında Başsavcı İlhan Cihaner, MİT Bölge Müdürü Ş.D., Eskişehir İl Jandarma Komutanı Albay R.G.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanmıştı. Ergenekon davasına bakan Yargıtay 11'inci Ceza Dairesi 13 Kasım 2015'te, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığı suçsuz bularak beraat etmelerine karar verdi.

Davanın beraat ile sonuçlanmasının ardından Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gizli tanık 'Efe' olarak ifade veren İliç Eski Savcısı Bayram Bozkurt Ankara’da gözaltına alındıktan sonra Erzincan’a getirildi. Adalet Sarayı’nda Cumhuriyet Başsavcısı’na yaklaşık 5.5 saat ifade veren Bozkurt, daha sonra Başsavcılık tarafından 'yalancı gizli tanıklık ve hürriyeti tahdit' suçlarından tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren mahkemenin ardından Bayram Bozkurt, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑