OTOMOBİL

Seat Türkiye'yi liderliğe taşıdılar

Seat, Türkiye'de başladığı atağı daha da güçlendirdi. Satış ve pazarlama yöneticileri kadın olan Seat Türkiye 70 ülke arasında satış oranını en çok artıran ülke oldu. Markanın hedefinde ise yeni bir SUV var.

9 Aralık 2014 Saat: 13:03
Seat Türkiye'yi liderliğe taşıdılar
Seat Türkiye'yi liderliğe taşıdılar

Ağırlıklı erkeklerin egemen olduğu bir sektör olan otomotivde arık “kadınlar” fark yaratmaya başlıyor. Hem satış hem de pazarlaması, kadınlara emanet olan Seat Türkiye bu yönüyle Türkiye’deki otomotivmarkaları arasında ayrışmakta. . Pazarlama Müdürü Tilbe Düğencioğlu Polat ve Satış Müdürü Didem Altuğlu Öztaş markanın dünyada üst seviyelerde konumlanmasında etkili rol oynadılar.

Daralan pazarda çıkışa devam

Seat , iki kadın yöneticiyle 2013 yılında, 11 bin 65 adetlik satış ile Türkiye’de en başarılı yılını yaşadı. Bu yıl da daralan pazara rağmen ilk 8 ayda 6 bin 580 adetlik bir satış gerçekleştirerek satış oranlarını geçen yıla göre yüzde 1 artırmayı başardı.Didem Altuğlu Öztaş, “Geçen yıl, satışlarımızı bir önceki yıla göre yüzde 90 oranında artırdık, böylece Türkiye’de en çok büyüyen mass marka olduk (1.000 adet üzerinde satan markalar içinde). Bu büyüme oranıyla, 70 ülke içinde en çok büyüyen Seat ülkesi de Türkiye oldu. En çok Seat satan 8’inci ülke olarak Seat S.A’nın da odağına girdik, ülke olarak ağırlığımız arttı” diyor. Seat markasının yapılanmasını tamamladığını belirten Öztaş şöyle devam etti: 
“Son iki yılda 3 yeni yetkili satıcının da katılmasıyla, 17 şehirde 25 yetkili satıcımız oldu. Yetkili Satıcı ve Servis teşkilatının yapılanmasının tamamlanması ve filo satışlarımızın da artmasının başarımıza katkısı büyük oldu.”

Satışların yüzde 51’i Leon

Seat’ın, geçen yıl başladığı ve bu yıl da sürdürdüğü başarının altında kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan yeni modellerin olduğunu söyleyen Tilbe Düğencioğlu Polat ise “Geçen sene pazara sunduğumuz Leon, sportif tasarımı ve geniş motor yelpazesi ile satışlarımızın artmasındaki en önemli model olarak ön plana çıkıyor. Geçen sene Ocak – Ağustos arasında segmentinde sekizinci olan Leon, bu sene aynı dönemde kendi segmentinde en çok tercih edilen üçüncü otomobil oldu.” Polat, “Bu yıl Ağustos ve Eylül ayında satışa sunduğumuz Leon ST ve Leon Cupra ile tüm aileyi Türkiye’deki kullanıcılar ile buluşturuyoruz. Satışlarımızın yüzde 51’i de Leon modellerinden oluşuyor.” diye konuştu. 

SUV gelecek

2014 ilk 8 ayda geçen yıl yüzde 1.6 olan pazar payını yüzde 2’ye yükselten Seat’ın yıl sonu hedefi, daralan pazarda geçen seneki 11 bin adedin üzerine çıkmak ve pazar payını artırmak olarak açıklandı. Önemli bir gelişme de markaya önümüzdeki dönemde yeni bir modelin katılacak olması. C-SUV sınıfında bir araç çıkarmaya onay veren Seat’in daha sonraki hedefi ise B-SUV sınıfına da girmek. Ancak B-SUV üretimi için kesinleşen onay henüz yok.

Ürünlerin katkısı büyük

Seat’in ve yöneticilerinin bu başarılarının ardında yatan diğer önemli bir unsur da ürün gamı. 2013 yılında satışa sunulan güçlü Yeni Leon Ailesi’nin satış başarısına etkisi büyük oldu. 2014 Ağustos ayında Leon ST ve Eylül ayında da Cupra’nın satışa sunulması ile Leon ailesi tamamlanmış oldu. Leon kısa sürede, AHB segmentinde en çok tercih edilen 3’üncü model haline geldi. 2014 Ocak - Ağustos döneminde 3 bin 352 adetlik Leon satışı gerçekleştirildi. Geçen sene Leon, yüzde 4.6 segment payı ile C HB sınıfında 8’inci sırada idi. Bu yıl segment payı yüzde 7.9 oldu. Ayrıca son 2 yılda yetkili satıcı ağını geliştiren marka Türkiye’nin 17 şehrinde, pazarın %87’sini kapsar duruma geldi. Markanın satışları içindeki filo penatrasyon oranı geçen senenin ilk 8 ayında %6 seviyesindeyken, 2014 senesindeki strateji ile %19 seviyesine ulaştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑