SİYASET

"Seçim yenilensin, millet rahatlasın"

YSK’nın beklenen İstanbul kararı öncesi konuşan Başkan Erdoğan, “Şaibenin oradan kalkması hem YSK’yı aklar hem de milleti ferahlatır” dedi

5 Mayıs 2019 Saat: 10:39
Seçim yenilensin, millet rahatlasın
"Seçim yenilensin, millet rahatlasın"

"Seçim yenilensin, millet rahatlasın"

YSK’nın beklenen İstanbul kararı öncesi konuşan Başkan Erdoğan, “Şaibenin oradan kalkması hem YSK’yı aklar hem de milleti ferahlatır” dedi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Genel Kurulu’nda İstanbul seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ana muhalefet temsilcilerinin YSK’yı tehdit ettiğini belirten Erdoğan, “Ben bir şeye üzülüyorum. YSK Başkanı ‘Siz nasıl olur da bizi tehdit edersiniz’ demiyor” dedi. Başkan Erdoğan YSK'nın beklenen kararıyla ilgili de, “Ortada bir şaibe, yolsuzluk var ve bunun ortadan kaldırılması hem YSK’yı aklayacaktır hem de milletimizin gönlü ferah hale gelecektir” diye konuştu.

Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Yolsuzluklarla, hukuksuzluklarla 31 Mart’ı kurban etmek istemiyorum. Ana muhalefetin birkaç temsilcisi ne diyorlar? Kime diyorlar? YSK’ya. “Kızılay’a çıkamazsın” diyorlar. Tehdit ediyorlar. Değerli arkadaşlar, Anayasa’nın 138’inci maddesine bu tamamen aykırıdır. Bırakın bu şekilde bir uyarıyı, imada dahi bulunamazsınız der 138’inci madde”

Başkan Erdoğan şöyle devam etti: “Ben de burada bir şeye üzülüyorum. Şu anda YSK’nın Sayın Başkanı kendilerine yapılan bu tehdit karşısında şu ana kadar niçin acaba yazılı açıklama yapmak suretiyle, siz nasıl olur da bizi tehdit edersiniz demiyor. Vatandaşım bana soruyor bu seçim yenilenmeli. Dünyanın her yerinde yarım puan 1 puanla olan yerlerde bile seçimler yenilenmiştir. 1970’lerde buna benzer bir YSK bu tür karar almıştır. Kaldı ki burası bir kasaba değil İstanbul.”

Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Bizim şu anda buradaki gayretimiz sadece YSK’nın bu şaibeyi ortadan kaldıracak milli iradeye bu zemini hazırlamaktır. Bizim hayatımız desteğini ve gücünü milletinden almayan güçlerle mücadele ile geçmiştir. Tayyip Erdoğan’ın hakkı olmayan bir seçimi almaya çalıştığını iddia etmek bize yapılmış en büyük bühtandır”

Erdoğan, “Kandil’den nasıl talimatların verildiğini gördünüz. Daha şimdi bile söylediklerini, 'Kürdistani heyetlerimiz kazandı' diyor. Söyleyen kim; eş başkanları. Biz bunu kabul mü edeceğiz? Beka meselesi ortadayken ‘Kürdistani’ sözlerine sesimizi çıkarmayacak mıyız? Önünde sonunda büyü bozulacak, takke düşecek kalplerdeki ifşa bulacaktır. Bunların gerçek yüzü ortaya çıktığı zaman milletimiz çevrilen tezgâhı da daha iyi görecektir. Aynı çevreler Gezi olaylarını milletimize ağaç sevdası diye yutturmaya, PKK’lı teröristleri çiçek çocuk diye yutturmaya çalışmışlardı. Başkanvekillerinin odalarının kilitlerinin göbeklerini sökecek kadar saygısı olamayan bir çalışma var. Genel başkanları hak, hukuk, adalet diyor. İstediğiniz şeyler size sunulduğu zaman mı hak hukuk adalet olacak?” dedi.

CHP’ye eleştirilerde bulunan Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Milletimizin hakkı söz konusu olduğunda yedi düvele karşı durmaktan çekinmedik. CHP’nin gerçek yüzünü milletten saklamaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑