DÜNYA

Sedat Peker, BTP lideri Hüseyin Baş'ın konuşmasını paylaşarak son mesajını Venezuela üzerinden verdi

Organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker, Hüseyin Baş'ın 'Venezuela' videosunu RT etti. İşte ayrıntılar...

14 Haziran 2022 Saat: 13:57
Sedat Peker, BTP lideri Hüseyin Başın konuşmasını paylaşarak son mesajını Venezuela üzerinden verdi
Sedat Peker, BTP lideri Hüseyin Baş'ın konuşmasını paylaşarak son mesajını Venezuela üzerinden verdi

Son yıllarda Venezuela ile Türkiye arasındaki yakın ilişkiler dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında bu ülkeyi ziyareti, pandemi döneminde yapılan sağlık yardımları, geçen hafta Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Türkiye ziyareti ile çok sayıda anlaşma imzalandığı açıklandı.

Bugünlerde Venezuela’da buğday üretimi gündemde. Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci Türkiye'nin Venezuela’da buğday üretimi yapacağını açıklamıştı. Açıklamaya göre teklifi yapan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro.

Maduro'nun, üretilecek buğdayın yüzde 30’unu kendilerine verilmesini, yüzde 70’inin Türkiye’ye getirebileceğini açıkladığı belirtildi.

Venezuela'da başka ne yetişir...

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı seçilen Hüseyin Baş'ın konuyla ilgili "biliyorsunuz Venezuela Devlet Başkanı Maduro Türkiye'ye geldi. Dünden beri televizyonlarda Venezuela'da  buğday ekecekmişiz. İnşallah buğdaydır. Venezuela'da başka ne yetişir" açıklaması dikkat çekti.

Organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker, Hüseyin Baş'ın videosunu RT etti.

Ülke, Sedat Peker’in Türkiye’ye yapılan uyuşturucu sevkiyatının Venezuela üzerinden dizayn edilerek yeni bir rota oluşturulduğu iddialarının ardından en fazla merak edilen konulardan biri haline gelmişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑