KÜLTÜR/SANAT

Şehir Tiyatroları Dünya Tiyatro Gününü kutlayacak

Dünya Tiyatrolar Günü’nde Büyükşehir Şehir Tiyatroları’nı ziyaret edecek olan Bilgievi, 75. Yıl Yetiştirme Yurdu, Roman Kültür Derneği ve otistik öğrenciler;

23 Mart 2013 Saat: 11:35
Şehir Tiyatroları Dünya Tiyatro Gününü kutlayacak
Şehir Tiyatroları Dünya Tiyatro Gününü kutlayacak

Kurumsal yapı ve faaliyetler hakkında bilgi alacak. Ayrıca, bugüne özel olarak, Şehir Tiyatroları’nın kuruluşundan bu yana sergilediği oyunlardan seçilen kostüm sergisi de tiyatroseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

ŞİİR DİNLETİSİ
Şehir Tiyatrosu sanatçısı Aytek Mete Elgün’ün aşk ve ayrılık temalı şiirlerini monolog haline getirerek, çoğu müzik üstü olmak üzere seslendireceği; bir dinletiden çok, bir performans özelliği taşıyan ‘Tiyatraşk’ isimli gösteri, saat 18.00’da SDKM Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Yaşama ilişkin çarpıcı fotoğrafları belleklere kazımak ve insana ait duyguları resmetmek amacına dönük gerçekleştirilecek olan etkinlikte Şehir Tiyatrosu sanatçısı Elgün, kendi bestelerini de seslendirecek.
MİDAS’IN KULAKLARI
Şehir Tiyatroları sanatçısı Koray Onur’un yönetmenliği, Genç Sahne oyuncularının performanslarıyla 27 Mart’ta Gölcük Kervansaray Sahnesi’nde sergilenecek olan “Midas’ın Kulakları” da Şehir Tiyatroları’nın bu güne özel etkinliklerinden bir diğeri. Gerek Şehir Tiyatrosu sanatçılarının yönetmenlik deneyimi yaşamaları; gerekse, Tiyatro Okulu mezunu Genç Sahne oyuncularının sürekli tiyatronun içerisinde bulunmaları, sahne deneyimlerini arttırmaları ve kişisel gelişimleri için son derece önemli olan etkinliğe özellikle Gölcüklü sanatseverlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.
MASALSI OYUN
Masalsı, şiirsel üslubu ve akıcı konusuyla sanatseverlerin izlemekten en çok keyif aldıkları eserlerin başında gelen "Midas’ın Kulakları"nda Genç Sahne oyuncularından Sevcan Kuş, Tuğba Cumalı, Rengim Melis Köse, Can Sayan, Ömer Faruk Cankurt, Şevval Balkan ve Aleyna Yılmaz Rol alıyor. Koreografide Ferdi Yıldız’ın görev aldığı oyunun dekor kostüm tasarımı Veysel Çıracı, ışık tasarımı ise Erol Dinçdemir ve imzasını taşıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑