SİYASET

Selvi: İstanbul'da ibre Numan Kurtulmuş'a kayıyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler için AK Parti'de Binali Yıldırım'ın Meclis Başkanlığı'nda devam etme arzusu nedeniyle İstanbul için ibrenin Numan Kurtulmuş'a kaydığını yazdı.

5 Kasım 2018 Saat: 09:59
Selvi: İstanbulda ibre Numan Kurtulmuşa kayıyor
Selvi: İstanbul'da ibre Numan Kurtulmuş'a kayıyor

Abdulkadir Selvi, "Erdoğan Kılıçdaroğlu'na neden gülümsedi?" başlığıyla yayımlanan yazısında "İstanbul'da ibre kayıyor" ifadesine yer verdi.

Numan Kurtulmuş ismi ön plana çıkıyor

"Yerel seçim hazırlıklarının ele alındığı AK Parti MKYK'da İstanbul, Ankara ve İzmir için anket yapılıyor. Ankara için Mehmet Özhaseki, İstanbul içinNuman Kurtulmuş ismi ön plana çıkıyor" diyen Selvi, şöyle devam etti:

Binali Yıldırım'ın Meclis Başkanlığı'nda devam etme arzusu ibreninNuman Kurtulmuş'a doğru kaymasına yol açıyor. İzmir için Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hâlâ denklemdeki yerlerini koruyorlar. Bu arada Soylu, MKYK toplantısında terörle mücadele konusunda kapsamlı bir sunum yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kayyumdaki belediyeler için söylediği 'Teröre bulaşmış olanlar sandıktan çıkarsa tekrar kayyum atarız' sözünün altı dolmaya başladı.

HDP’nin adaylarını Kandil belirliyor

Sadece siyasi partiler seçim hazırlıklarına başlamadılar. PKK terör örgütü Kandil'de yerel seçim çalışmalarına başlamış. Aday olacak muhtarların dahi isimlerinin belirlendiği söyleniyor. Belediye başkan adaylarının ise HDP'ye bırakılmadan Kandil'de belirleneceği konusunda bir kuşku yok. Daha açık bir ifadeyle o yöndeki istihbarat bilgileri Kandil'deki toplantılarla gerçeğe dönüşüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑