GÜNCEL

Sendikalar 1 Mayıs'ta 'Taksim' dedi

DİSK, KESK ve Türk-İş 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlama kararı aldı.

25 Nisan 2013 Saat: 13:41
Sendikalar 1 Mayıs'ta 'Taksim' dedi
Sendikalar 1 Mayıs'ta 'Taksim' dedi
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Taksim’deki fiziki engellerin tamamıyla teknik bir sorun olduğunu belirterek, “Yaptığımız incelemelerle birlikte, alınacak önlemlerle bu sorun aşılmıştır. Bir kez daha halkımızın bilmesini istiyoruz ki; hiçbir sıkıntıya yer bırakmadan, sorumluluk duygularımız ve tüm coşkumuzla, birlik ve dayanışma içerisinde Taksim 1 Mayıs alanında olacağız” dedi.

TAKSİM 1 MAYIS ALANI’NDA OLACAĞIZ

DİSK, KESK, Türk-İş ve TTB'den oluşan örgütlerin temsilcilerinden oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi Taksim Gezi Parkı’nda 1 Mayıs hazırlıklarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı DİSK Genel Başkanı Kani Beko okudu. Beko, bu yıl Taksim 1 Mayıs alanının ‘yayalaştırma proesi’ nedeniyle kutlamaların yapılması konusunda kimi fiziki engeller göze çarptığını söyledi. Beko, bunun tamamen teknik bir sorun olduğunu belirterek, “Yaptığımız incelemelerle birlikte, alınacak önlemlerle bu sorun aşılmıştır. Bir kez daha halkımızın bilmesini istiyoruz ki; hiçbir sıkıntıya yer bırakmadan, sorumluluk duygularımız ve tüm coşkumuzla, birlik ve dayanışma içerisinde Taksim 1 Mayıs alanında olacağız” dedi.

ITUC GENEL SEKRETERİ SHARAN BURROW DA BİZİMLE OLACAK

Beko,  “Baskıcı, otoriter, ırkçı, gerici yönetim anlayışına karşı; adalet, eşitlik, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs’ta Taksim 1 Mayıs alanındayız. 152 ülkeden 175 milyon işçiyi temsil eden ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow da bu yıl Taksim 1 Mayıs alanında bizlerle birlikte olacak. İşçisi, işsizi, emekçisi, aydını, sanatçısı, gazetecisi, öğrencisi, esnafı, kadını genci yaşlısıyla tüm hakkımızı adalet, eşitlik, özgürlük, barış ve gerçek demokrasi için 1 Mayıs alanlarında birlikte olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

SANIRIM 1 MAYIS İLE İLGİLİ BURADA BİR ENGEL OLMAYACAK

DİSK Genel Başkanı Kani Beko basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Beko,“Valilikte bugün bir görüşmeniz var. İzin vermezse ne yapacaksınız?” şeklindeki soruya, "Bundan önce Vali beyle bir toplantı düzenledik. Burada yapılan inşaat çalışmalarından dolayı bir handikap olduğunu biliyoruz. 1 Mayıs birlik beraberlik ve dayanışma gününün kutlanmasının bir engel teşkil edemeyeceğini kendisine söylemiştik. Dün arkadaşlarımız konuyla ilgili olarak burada çalışmalarını yaptılar. Sanırım 1 Mayıs ile ilgili burada bir engel olmayacak” dedi.

BUGÜN VALİLİKLE BİR GÖRÜŞME DAHA YAPACAĞIZ

Beko, “Valilik size 1 Mayıs ile ilgili öneriler getirmiştir. Bu öneriler neydi?” şeklindeki soruya ise "Vali beyin bize getirmiş olduğu şey buradaki güzergahlarla ilgili zaman zaman farklı birtakım organizasyonlar olması hem katılımcılar açısından hem de yürüyüş kortejleri açısından daha rahat olabiliri önermişti. Ancak bu konuyla ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Komisyondaki arkadaşlarımız net bir şekilde 'kimsenin burnu kanamadan bizler buralarda nasıl 1 Mayıs'ı kutlarız ve nasıl dağılırız'ı organize edeceğiz. Bugün Valilikte bir görüşme daha yapacağız” diye konuştu.

ÇALIŞMALARI TİTİZ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜDÜYORUZ

Basın mensuplarının “Güzergahlar nasıl olacak. Bu konuda bilgilendirme yapabilir misiniz?” şeklindeki sorusuna Beko, "Bununla ilgili biz kendi programımızı yaptıktan sonra  toplanacağımız ve Taksim'e giriş yerlerimizi sizlerle paylaşacağız. 1 Mayıs'ta Taksim'in dışında başka alternatifimiz yok. Hiçbir arkadaşımızın burnunun kanamaması için öncelikle biz kendi önlemlerimizi almalıyız. Bu tür çalışmaları da çok titiz bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

TAKSİM ALANIYLA İLGİLİ BİR SIKINTI ÇIKACAĞINI SANMIYORUM

Beko, “Bugün Valililkte yapacağınız toplanıda mı belli olacakTaksim'de kutlanıp kutlanmayacağı?” şeklindeki sorusuna ise “Biz işçiler olarak Taksim'de kutlayacağız kararımızı vermiştik. Bugün belli olacak şeyler, burada inşaat çalışmaları var. Hiçbir arkadaşımızın burnu kanamasın, diye alınacak tedbirleri konuşacağız. Taksim alanıyla ilgili bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum” yanıtını verdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑