GÜNCEL

Şenolsun, İşcan davasında karar çıktı

Genç oyuncu Elit İşcan, aynı dizide rol aldığı Efecan Şenolsun’un önce hakaret ve küfürlerine daha sonra da cinsel saldırısına maruz kaldığını açıklamıştı

11 Şubat 2021 Saat: 21:36
Şenolsun, İşcan davasında karar çıktı
Şenolsun, İşcan davasında karar çıktı

Şenolsun, İşcan davasında karar çıktı

Genç oyuncu Elit İşcan, aynı dizide rol aldığı Efecan Şenolsun’un önce hakaret ve küfürlerine daha sonra da cinsel saldırısına maruz kaldığını açıklamıştı

2018 yılında “Yaşamayanlar” dizisinin setinde oyuncu Elit İşcan’ın, Efecan Şenolsun hakkında cinsel saldırı suçlamasıyla açtığı davanın 6. celsesi bugün görüldü. Duruşma sonunda mahkeme sanık Efecan Şenolsun’un üzerine atılı ‘Hakaret’ ve ‘Cinsel saldırı’ suçlarından beraatine karar verdi.

2018 yılında "Yaşamayanlar" dizisinin setinde oyuncu Elit İşcan, aynı dizide rol aldığı Efecan Şenolsun'un önce hakaret ve küfürlerine daha sonra da cinsel saldırısına maruz kaldığını açıklamıştı. İşcan'ın şikâyeti üzerine Şenolsun hakkında 'cinsel saldırı' ve 'alenen hakaret' suçlarından 7 yıl 9 buçuk aydan 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İKİ TARAF DA DURUŞMA SALONUNDAYDI

Sanık Efe Şenolsun'un 'cinsel saldırı' ve 'alenen hakaret' suçlarından 7 yıl 9 buçuk aydan 17 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın 6. celsesi bugün İstanbul Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya katılmak üzere müşteki Elit İşcan ve müşteki avukatı duruşma salonunda hazır bulunurken sanık Efe Şenolsun ve sanık avukatı da mahkeme salonundaydı.

'İKİ YAKIN ARKADAŞTIK'

 

Duruşma sırasında müşteki Elit İşcan ve avukatları sanık Efecan Şenolsun'un cezanlandırılmasını talep ederken sanık Efecan Şenolsun, savunmasında yaklaşık 10 yıldır oyunculuk kariyeri olduğunu, birçok kez mesleği gereği oyuncu arkadaşlarıyla yakın temasta bulunduğu çekimler yaptığını fakat bu zamana kadar hiç böyle bir suçlamayla karşılaşmadığını, aynı şekilde olaya konu dizi setinde de Elit İşcan'la yakın arkadaş olarak vakit geçirdiklerini belirtti.

'KENDİSİNİ ARAYIP ÖZÜR DİLEMİŞTİM'

Sanık Efecan Şenolsun, savunmasının devamında sete alkollü şekilde gidip müştekiye cinsel tacizde bulunduğunu kabul etmediğini söyleyerek 'Olay günü kendisini ilk kez karavana gittiğimde gördüm. Kalabalık bir set ortamında müştekiyi taciz ettiğim iddiası mümkün değildir. Saatlerce sette kaldığım sürede böyle bir suçlamayla karşılaşmam beni üzdü. Olaydan sonra kendisini arayıp özür dilediğim doğrudur. Ancak suçlamaları kabul ettiğim için değil, kendisini yakın arkadaş olarak gördüğüm için bunu yaptım. Suçlamaları kabul etmeyerek beraatimi talep ediyorum' dedi.

SAVCI MÜTALAASINDA CEZALANDIRILMASI İSTENMİŞTİ

İstanbul Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın geçtiğimiz 5. celsesinde verilen savcılık mütalaasında müştekinin hakaret iddiasına ilişkin herhangi bir delil elde edilmediğini belirtilirken kovuşturma aşamasında dinlenen tanıkların da bu iddiayı doğrulamadığı vurgulandı. Mütalaada sanık Efecan Şenolsun'un bu sebeplerle alenen hakaret suçundan beraat etmesi istendi. Aynı zamanda cinsel tacizde bulunmasıyla ilgili mütalaasını açıklayan savcı, kovuşturma aşamasında dinlenen bir tanığın bu iddiayı doğruladığını kaydederek sanığın üzerine atılı cinsel saldırı suçunu işlediğini belirtti.

MAHKEMEDEN BERAAT KARARI

İstanbul Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün 6. celsesi görülen davada duruşma sonrası mahkeme, delil yetersizliğinden kaynaklı sanık Efecan Şenolsun'un üzerine atılı 'Hakaret' ve 'Cinsel Saldırı' suçlarından ayrı ayrı beraatine karar verdi. Duruşma sonrası Efecan Şenolsun'un mahkeme salonundan çıkarken sevinçle avukatına sarıldığı görüldü.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑