SİYASET

Şerafettin Halis BDP'den istifa etti

BDP Tunceli İl Başkanı Halis, ''Dersim halkından özür dileyerek gördüğüm lüzum üzerine partimden istifa ediyorum'' dedi.

2 Nisan 2013 Saat: 16:23
Şerafettin Halis BDP'den istifa etti
Şerafettin Halis BDP'den istifa etti
BDP Tunceli İl Başkanı Şerafettin Halis, görevinden istifa ettiğini ve dilekçesini Genel Merkez’e gönderdiğini açıkladı. Daha önce BDP Tunceli Milletvekilliği de yapan Halis, "Dersim halkından özür dileyerek gördüğüm lüzum üzerine partimden istifa ediyorum" dedi.

Daha önce BDP Tunceli Milletvekilliği de yapan BDP Tunceli İl Başkanı Şerafettin Halis, sürpriz bir kararla görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bazı konularda Genel Merkez yöneticileri ile ters düştüğünü ve görüş ayrılığı yaşadığını, bu nedenle istifa ettiğini belirten Halis, "Partiye emek ve gönül vererek değer yaratanlardan ve Dersim halkından özür dileyerek gördüğüm lüzum üzerine partimden istifa ediyorum. İstifa dilekçemi Genel Merkez’e ve eş başkanlara gönderdim. İşleme konulması konusunda da ısrarlıyım" dedi.

Şerafettin Halis, istifa nedeniyle ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, BDP kaynakları ve Halis’in yakın çevresine göre, BDP’nin ’çözüm süreci’ kapsamında Aleviler’e gerekli ilgi ve desteği göstermediği, bu süreçte Alevilerin arka plana atıldığı tartışması nedeniyle bu istifanın gerçekleştiği idda edildi. DHA

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑