GÜNCEL

Serbest kaldılar

‘Hudut Namustur’ yazılı pankartı asan gençler serbest bırakıldı

17 Ağustos 2021 Saat: 22:51
Serbest kaldılar
Serbest kaldılar

Serbest kaldılar

‘Hudut Namustur’ yazılı pankartı asan gençler serbest bırakıldı

İstanbul’un çeşitli noktalarına, mültecilerin Türkiye sınırlarından kaçak yollarla akın akın gelmelerine tepki olarak ‘Hudut Namustur’ yazılı pankart asan 6 üniversiteli genç gözaltına alındı. İfadeleri alınan gençlerin tamamı, haklarında yurt dışı çıkış yasağı konularak savcılıktan serbest bırakıldı. Göçmenlerin, sınırlardan kaçak yollarla Türkiye’ye akın akın gelmelerine öfkelenen ve İstanbul’un farklı noktalarına, ‘Hudut namustur’ pankartı astıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 genç dün akşam gözaltına alındı. Gençler, yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

”Öfkeli Genç Türkler” imzalı pankartı astıkları belirlenen Semir Y., Ahmet Ç., Ersin A., Mert G., Yavuz A. ve Hüseyin B. isimli üniversite öğrencileri emniyette ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi.

“PİMAPENCİ REİS” ELEBAŞI SANILDI

Öte yandan, emniyet ifadeleri sırasında gençlerden birinin telefon rehberinde “Pimapenci reis” şeklinde kayıtlı bir numarayı gören polisin, telefon sahibi gence, “Elebaşınız bu mu? Direktifleri bundan mı alıyorsunuz?” diye sorduğu, gencin ise “Yok abi pimapenci bu” dediği öğrenildi.

“VATAN SEVGİSİYLE GÖSTERMİŞ BİR REFLEKS”

Gençlerin savcılık işlemleri sürerken, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da gençlere destek olmak için adliyeye geldi: ‘Hudut namustur’ konusunda tartışılacak bir şey yok. Ormanlarımızı yakanlarla hesaplaşmak çok tabi bir refleks. Mültecilerle ilgili, biz de bir basın açıklaması gerçekleştirmiştik. Mültecilerin, kontrollü bir şekilde ülkelerine gönderilmesini istemiştik. Genç arkadaşlarımızın vatan sevgisiyle göstermiş oldukları normal bir refleks. Nerede olurlarsa olsunlar, onlara destek olacağız. Dünyanın hangi noktasında olurlarsa olsunlar, arkadaşlarımızın yanımda olacağız. Konuyla ilgili tepkisini dile getiren CHP milletvekili Tuncay Özkan, “Türkiye bunu da gördü: “Hudut namustur” pankartı suç oldu. Sınırlarımızı koruyamayanlar, sınırlarımızın korunmasını isteyen gençleri gözaltına aldırdı” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise “HUDUT NAMUSTUR yazan öfkeli genç Türkler gözaltında. Hudut namus değil midir? Bunu yazanlar genç değil midir? Türk değil midir? Ve sınırların delik deşik edilmesine öfkelenmemeleri mi gerekiyor?” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. İfadeleri alınan gençlerin tamamı, haklarında yurt dışı çıkış yasağı konularak savcılıktan serbest bırakıldı.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑