DÜNYA

Servetim eksik yazılmış!

Forbes dergisi, dünyanın en zenginlerini açıkladı. Listenin zirvesi 73 milyar dolarlık servetiyle "Osmanlı torunu" Meksikalı Carlos Slim'in oldu. Derginin, 20 milyarlık şahsi servetiyle 26. sırada yer verdiği Suudi Prens El Veli

6 Mart 2013 Saat: 09:34
Servetim eksik yazılmış!
Servetim eksik yazılmış!
 Forbes, dünyanın en zenginlerinin listesini açıkladı. İlk sırada yıllardır olduğu gibi Meksikalı iş adamı Carlos Slim Helu, 73 milyar dolar servetiyle ilk sırada yer aldı. ABD'li iş adamı Bill Gates 67 milyar dolarla ikinci,  Zara'nın patronu Amancio Ortega üç üncü oldu. Ortega, 2012'de 37.5 milyar dolar olan servetini 57 milyar dolara çıkararak listenin en çok kazananı oldu. Listenin kaybedeni ise Louis Vuitton'un sahibi Bernard Arnault oldu. Arnault, geçen yıl 41 milyar dolar olan serveti ile 4'üncü sırada iken, bu yıl servetini dörtte bir oranında eritti ve 29 milyar dolarla 10'uncu sıraya indi. Listenin tek kadın ismi de 30 milyar dolar servetiyle L'Oreal'in sahibi Fransız Liliane Bettencourt oldu. En zenginlerin listesinin yayınlayan Forbes dergisinin açıklamasından sonra Suudi Arabistan Prensi El Velid Bin Tallal, Forbes ile ilginç bir çatışmaya girdi. Prens, derginin kendisini ilk 10'da yayınlamadığı için ateş püskürdü. Twitter'ın ortaklarından, Paris'teki Hotel George V'nin hissedarlarından olan Suudi Prens, dergiyi Orta Doğulu iş adamlarına karşı tavır almakla suçladı. Forbes'e göre Prens, 20 milyar dolarlık servetiyle listenin en zengin 26'ncı kişisi... Yine benzer bir liste yayınlayan Fortune dergisine göre ise Prens'in 29.6 milyar dolarlık mal varlığı ile 10'uncu sırada yer alıyor. 

DÜNYANIN EN ZENGİN ADAMLARI
1-Meksikalı Carlos Slim Helu 
(Telekom-73 milyar $)
2-Amerikalı Bill Gates 
(Microsoft-67 milyar $)
3-İspanyol Amancio Ortega (Zara-57 milyar $)
4-Amerikalı Warren Buffet (Berkshire H. 53.5 milyar $)
5-Amerikalı Larry Ellison 
(Oracle-43 milyar $)
6-Amerikalı Charles Koch 
(Sanayi-34 milyar $)
7-Amerikalı David Koch 
(Sanayi-34 milyar $)
8-Hong Kong'lu Li Ka-shing 
(çeşitli-31 milyar $)
9-Fransız Liliane Bettencourt (L'Oreal-30 milyar $)
10-Fransız Bernard Arnault (LVMH, Louis Vuitton- 29 milyar $)


ÇANTANIN ÇEYREĞİ GİTTİ
Dünyanın lüks markalar zinciri LVMH ile Louis Vuitton'un sahibi Bernard Arnault'un serveti geçen yıl 41 milyar dolardı. Arnault, servetinin bir çeyreğini kaybetti. Bu yılki serveti 29 milyar dolara düşen iş adamı, Fortune listesinin 4'üncü sırasından 10'uncu sırasına düştü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑