KKTC

SEVİNDİREN UYGULAMA

KKTC-“Dünya Süt Günü Haftası”nda Kuzey Kıbrıs genelindeki ilkokullarda yaklaşık 50 bin öğrenciye süt dağıtılıyor.

25 Mayıs 2013 Saat: 12:01
SEVİNDİREN UYGULAMA
SEVİNDİREN UYGULAMA
Hafta dolayısıyla dün de Lefkoşa’nın Kermiya Bölgesi’ndeki 9 Eylül İlkokulu’nda öğrencilere süt ve dondurma dağıtıldı. Koop-Süt ile SÜTEK’in işbirliğinde 21–24 Mayıs tarihleri arasındaki yaklaşık 25 bin öğrenciye süt dağıtıldı. Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatif Tasarruf Bankası Ltd’nin katkısıyla 27 Mayıs’a kadar 25 bin öğrenciye daha süt dağıtılması hedefleniyor. 

ÖĞRENCİLERE SÜTÜN ÖNEMİ ANLATILDI 

9 Eylül İlkokulu’ndaki etkinlikte, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ve Koop-Süt Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Naimoğulları, Kooperatif Şirketler Mukayyidi Hasan Bozkan, 9 Eylül İlkokulu Müdürü Nidai Mesutoğlu süt ve dondurma dağıtımından önce öğrencilere hitaben birer konuşma yaptı. 
9 Eylül İlkokulu Müdürü Mesutoğlu, konuşmasında, öğrencilere “21 Mayıs Dünya Süt Günü” ile ilgili tarihi bilgi vererek, söz konusu günün 1990’lı yılların başından itibaren Kuzey Kıbrıs’ta da kutlandığını belirtti. “Sütün her çağda tüketilmesi insan sağlığı için çok önemlidir” diyen Mesutoğlu çocuklara sağlıklı beslenme konusunda tavsiyelerde bulundu. 

“KOOP-SÜT DE, ÇOCUKLAR DA ÜLKENİN ÖZ VARLIKLARIDIR” 

Kooperatif Şirketler Mukayyidi Hasan Bozkan da, okullarda geleneksel olarak süt dağıtılması uygulamasının uzun yıllar önce kalktığını anımsatarak, bu uygulamanın yeninden gündeme gelmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. Bozkan, mukayyitliğin girişimlerinin büyük kooperatifler tarafından desteklendiğini belirtti. Pazartesi günleri ilkokullarda öğrencilerden toplanan az miktardaki tasarruf parasının Kıbrıslı Türklerin kooperatifçilik kültürünü yansıttığını dile getiren Hasan Bozkan, öğretmenlerin öğrencileri bu konu hakkında daha fazla bilgilendirmesini istedi. 

“2013 -2014 ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİLERE HER GÜN SÜT DAĞITILACAK” 

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ve Koop-Süt Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Naimoğulları, Koop-Süt ve SÜTEK işbirliğinde “Dünya Süt Günü ve Haftası” nedeniyle 21–24 Mayıs tarihleri arasında ülke genelindeki ilkokullarda yaklaşık 25 bin öğrenciye süt dağıtıldığını açıkladı. Naimoğulları, Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatif Tasarruf Bankası Ltd’nin katkısıyla 27 Mayıs’a kadar 25 bin öğrenciye daha süt dağıtılacağını kaydetti. 

“HELLİM FİYATI DÜŞTÜ” 

Naimoğulları, süt ve süt ürünlerinin okullarda dağıtılmasının hükümet politikası olması gerektiğini vurguladı ve bunun için 1.5- 2 milyon TL ayrılmasının yeterli olduğunu söyledi. 
Mustafa Naimoğulları, kar amacı gütmeyen kooperatifçiliğin birlik, beraberlik ve dayanışmayı simgelediğini vurguladı. Hellim fiyatlarının dünden itibaren yüzde 20 ucuzlatıldığını kaydeden Mustafa Naimoğulları, hellimin kilosunun 19 TL’den 15 TL 90 Kuruş’a düştüğünü söyledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑