SPOR

Şevval, Körfez’in gururu oldu

Şevval Yarar Dünya ikinciliği ve Dünya üçüncülüğü alarak gümüş ve bronz madalyalarını Körfez’e getirdi

10 Ekim 2016 Saat: 17:41
Şevval, Körfez’in gururu oldu
Şevval, Körfez’in gururu oldu

Peru’da düzenlenen 10. Tekvando Poomse Dünya Şampiyonası’nda Körfez Belediyesi Spor Akademisinin milli sporcusu Şevval Yarar Dünya ikinciliği ve Dünya üçüncülüğü alarak gümüş ve bronz madalyalarını Körfez’e getirdi.

Rekor sayıda sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye’yi 20’si erkek 16’sı kadın olmak üzere 36 sporcu temsil etti. Türkiye, Dünya şampiyonasının son gününde 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 5 madalya kazandı. Şampiyonanın son gününde, bayanlar 18-30 yaş bireysel kategorisinde Elif Aybüke Yılmaz altın madalya kazandı.

DÜNYA İKİNCİLİĞİ VE DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ KÖRFEZ’DEN

“Sporun Başkenti Körfez” olma hedefini kısa sürede elde eden Körfez Belediyesi, oluşturduğu profesyonel hizmet alt yapısı ile başarıdan başarıya koşuyor. Körfez Belediyesi Spor Akademisi sporcusu Şevval Yarar bu önemli turnuvada büyük bir başarı elde ederek Körfez’i sevince boğdu. Turnuvanın ilk günlerde tek bayanlarda tatamiye çıkan Körfezli Şevval, 8,30 puan alan Koreli ve 8,18 puan alan Çinli rakiplerinin ardından üçüncü oldu. Şampiyonada zirveyi son anda kaçıran başarılı sporcumuz 8,06 puan aldı. Çıktığı ilk müsabakalarından dünya üçüncülüğü ve bronz madalya ile dönen Körfez ve Kocaeli’nin gururu olan Şevval Yarar 12-14 Yaş Bayan Takım kategorisinde yeniden tatamiye çıktı. Müsabakaların ardından dünya takım halinde dünya ikinciliği elde eden Şevval Yarar, genç yaşta elde ettiği kariyerine bir de gümüş madalya eklemiş oldu.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Dünya ikincisi olarak önemli bir başarı elde eden Tekvando Poomse Milli Takımı, 15 Temmuz şehitlerini unutmadı. Türk Milli Takımı, üzerinde şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in fotoğrafının bulunduğu "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyoruz" yazılı pankart açtı.

MUHTEŞEM KARŞILAMA

Dünya şampiyonasında bir gümüş bir de bronz madalya elde eden Şevval Yarar için Atatürk Havalimanı’nda muhteşem bir karşılama töreni düzenlendi. Çok sayıda seveninin katıldığı karşılama törenine Körfez Belediyesi’nden yetkililerde katıldı. Tezahüratlar ve meşalelerle birlikte karşılanan Şevval Yarar’ı ilk babası Burhan Yarar karşıladı. Şevval’in başarısının en büyük pay sahiplerinden biri olan Burhan Yarar ve ailesi duygulu anlar yaşadı.

“İNANIYORUM Kİ BU BAŞARILARIN DEVAMI GELECEK”

Körfez Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısına sürpriz bir şekilde katılan Şevval Yarar’ı meclis üyeleri ve Belediye Başkanı İsmail Baran ayakta alkışladı. Şevval’i yanına alarak çiçek takdim eden Başkan Baran, Şevval’in başarısının arkasındaki en büyük pay sahipleri olan hocası Aşkın Kahveci ve Babası Burhan Yarar’ı tebrik etti. Spora ve sporcuya verdiği destekle birlikte Körfez’de sporun her branşının yapılmasını sağlayan Başkan Baran, Şevval Yarar’ı aldığı başarıdan dolayı tebrik ederek, “Şevval kızımızı şampiyona boyunca takip ettik. Maşallah, göğsümüzü kabarttı, bizleri gururlandırdı. Şevval kızımızın hedeflerinin yüksek olduğunu daha önceki programlarda ifade etmiştim. Bizleri mahcup etmedi, oraya çıktı ve bütün yeteneklerini sergiledi. Kendisini, ailesini ve hocasını tekrar tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu başarıların devamı gelecek” dedi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑