GÜNCEL

Silivri'de gerginlik

Ergenekon davasında sanıklara destek vermek için Silivri Cezaevi 'ne gelen grup duruşma salonuna girmeye çalıştı. İkazları dikkate almayan gruba jandarma biber gazı sıkarak müdahale etti. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de biber

13 Aralık 2012 Saat: 11:49
Silivri'de gerginlik
Silivri'de gerginlik

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında Cumhuriyet Savcısı'nın esas hakkındaki mütalaasını vermesi bekleniyor. Duruşma öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi (İP), ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri Silivri Cezaevi önünde toplandı. Sanıklar, avukatları ve izleyiciler salona alındıktan sonra grup da salona girmeye çalıştı. Barikatı aşmaya çalışan gruba jandarma müdahale etti. Biber gazı sıkılarak grup uzaklaştırılmaya çalışıldı.  Direnenler zorla duruşma salonu önünden uzaklaştırıldı.

Bu arada jandarmanın biber gazı ile müdahalesinden etkilenenler arasında milletvekilleri de yer aldı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de biber gazından etkilendi.
Ergenekon sanıklarına destek vermek için Silivri Cezaevi'ne gelen çok sayıdaki CHP ve İşçi Partilinin duruşma salonu önüne girmeye çalışması gerginliğe neden oldu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile birlikte duruşma salonu önüne girmeye çalışan partilileri jandarma ekipleri uyardı. Grubun ısrarı üzerine partililerle jandarma arasında gerginlik yaşandı. Jandarma ekipleri biber gazı sıkarak partilileri duruşma salonu önünden uzaklaştırdı.
Duruşmaya ara verildi
Ergenekon davasında, avukatlarla mahkeme heyeti arasındaki tartışma nedeniyle duruşmaya ara verildi. Mahkeme, alkışlarla sanıklara ve avukatlara destek vermeye çalışan izleyicilerin salondan çıkarılmasını istedi.
Ergenekon davasında, avukatlarla mahkeme heyeti arasındaki tartışma nedeniyle duruşmaya ara verildi. Mahkeme, alkışlarla sanıklara ve avukatlara destek vermeye çalışan izleyicilerin salondan çıkarılmasını istedi.
4 yılı aşkın zamandır devam eden Ergenekon davasında savcı bugün mütalaasını açıklayacak.
Duruşma için binlerce insan Silivri'ye akın etti. CHP'li Umut Oran, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da duruşma salonundan bir fotoğraf paylaştı.
KRİTİK KARAR
* Duruşma başlamadan önce mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, seyircilere uyarılarda bulundu.
* Salonda sessizlik istediğini belirten başkan, "Herkes sessiz olsun. Gerekirse seyircisiz devam ederiz. Burada yargılama yapıyoruz. Herkes sorumluluğunu bilsin"dedi.
* Duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal da hazır bulunuyor.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 67'si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 270. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, gazeteci Tuncay Özkan, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu birçok tutuklu sanık hazır bulundu.
Duruşma başlamadan önce mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, seyircilere uyarılarda bulundu. Salonda sessizlik istediğini belirten başkan "Herkes sessiz olsun. Gerekirse seyircisiz devam ederiz. Burada yargılama yapıyoruz. Herkes sorumluluğunu bilsin" dedi.
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑