GÜNCEL

Silopi'de polise, Diyarbakır'da askere silahlı saldırı

Diyarbakır'da eşiyle pazar alışverişine çıkan astsubay Necdet Aydoğdu, arkasından yaklaşan maskeli kişilerce açılan ateş sonucu şehit oldu.

29 Ekim 2014 Saat: 18:51
Silopi'de polise, Diyarbakır'da askere silahlı saldırı
Silopi'de polise, Diyarbakır'da askere silahlı saldırı
 Silopi'de ise dün akşam çıkan olaylarda silahla vurulan 25 yaşındaki Salih Yiğit kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Yakınları, Yiğit'in polis kurşunu ile öldüğünü iddia etti. İlçede aynı gece devriye görevi yapan polis ekibine ise kaleşnikoflarla ateş açıldı.

 Yüksekova'da 3 askerin çarşı iznindeyken arkalarından yaklaşan maskeli 3 kişi tarafından kafalarından vurularak şehit edilmelerinin ardından benzer bir saldırı haberi de Diyarbakır'dan geldi. Astsubay Necdet Aydoğdu, eşiyle birlikte pazar alışverişi yaparken arkasından yaklaşan maskeli kişilerce kafasından vurularak şehit edildi. Silopi'de de devriye görevi yapan polis aracına uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

YİNE MASKELİ SALDIRGANLAR...Diyarbakır'da eşi ile birlikte semt pazarında alışveriş yapan astsubay Necdet Aydoğdu, maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganların arkadan yaklaşıp başına ateş ettiği astsubay ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Astsubay, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı

Olay, Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Körhat Caddesi üzerinde Çarşamba günleri kurulan semt pazarında bugün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda görevli olduğu belirtilen astsubay Necdet Aydoğdu yanında eşi ile birlikte pazarda alışveriş yaparken, arkadan yaklaşan ve yüzleri maske ile kapalı 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganların başına silahla ateş açtığı astsubay ağır yaralandı. 

Saldırganlar kaçarken, astsubaya ilk müdahalesevk edilen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapıldı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan astsubay yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Polis, saldırganları yakalamak için kapsamlı operasyon başlattı. Bölgeye çok sayıda Özel Harakat timi sevk edildi.

 



SİLOPİ'DE SİLAHLI GECE
Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde ise dün akşam çıkan olaylarda, silahla vurulan 25 yaşındaki Salih Yiğit, kaldırıldığı hastanede öldü. Yakınları, Yiğit’in polis kurşunu ile öldüğü iddia ederek sorumluların bulunmasını istedi.

Silopi İlçesi Başak Mahallesi’nde dün akşam yasadışı gösteri yapan bir grubu dağıtmak için müdahale eden polis, tazyikli su ve gaz bombası kullandı. Olaylarda, silahla vurularak ağır yaralanan Salih Yiğit, Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak doktorların tüm müdahalesine rağmen Salih Yiğit, kurtarılamadı.

Yakınlarınca olaylara müdahale eden polis kurşunu ile öldüğü iddia edilen Salih Yiğit’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Bu arada, Salih Yiğit’in ölümünün ardından Silopi ilçesi’nde esnaf bugün kepenklerini açmadı. İlçede fırın ve eczaneler dışındaki her yerin kapalı olduğu görüldü. Yiği’in ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

POLİS EKİBİNE SİLAHLI SALDIRI
Silopi’deki gerginlik bugün de devam ederken, aynı gece devriye görevi yapan polis ekibine uzun namlulu silahla ateş açıldığı belirtildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, dün gece Başak Mahallesi 405 sokak içerisinde devriye görevi yapan Silopi Emniyet Müdürlüğü görevlilerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı bildirildi. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “PKK /KCK terör örgütü yandaşı/üyesi şahıslarca uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, görevli personelce anında karşılık verilmiştir. Olayla ilgili kimliği belirsiz kişilerce, Silopi Devlet Hastanesi’ne hayatını kaybetmiş bir şahsın bırakılarak ayrıldıklarının tespit edilmesi üzerine yapılan araştırmada, ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak ölen şahsın, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyette bulunmasından dolayı bir çok sefer adli işlem yapılan ve halen 4 Kasım 2013’te Silopi Adliyesi binasına el bombalı saldırı olayının firari şüphelilerinden ve Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2014/39 sayılı kararı ile ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan aranan S.Y olduğu tespit edilmiştir.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑