GÜNCEL

Silopili şehidin yakınlarından cenaze töreninde tepki

Siirt'te dün şehit olan 8 askerden Silopili Mehmet Halil Barkın'ın cenaze töreninde, dayısı Faruk Akkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

20 Ağustos 2015 Saat: 17:44
Silopili şehidin yakınlarından cenaze töreninde tepki
Silopili şehidin yakınlarından cenaze töreninde tepki

Siirt’te dün askeri araca düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 8 askerden er Mehmet Halil Barkın'ın, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki evinin önünde taziye çadırı kuruldu.

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasında dün PKK 'lılar tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan er Mehmet Halil Barkın'ın, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki baba evinde hüzünlü bekleyiş hakimdi. Şehit Mehmet Halil Barkın'ın evinin bulunduğu Karşıyaka Mahallesi'nde taziye çadırı kuruldu. Şehidin baba evine yakınlarının yanı sıra vatandaşlar da akın etti.

CENAZE KARŞILAMASINDA ERDOĞAN’A TEPKİ

Barkın'ın cenazesi Siirt'ten askeri helikopterle memleketi Silopi’ye getirildi. Silopi 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na getirilen şehit cenazesini Silopi Kaymakamı Savaş Konak, 172'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, askeri erkan ve vatandaşlar karşıladı. Karşılama sırasında şehidin dayısı Faruk Akkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

Komutanlık içindeki camide dini törenin yapılmasının ardından şehit Mehmet Halil Barkın'ın cenazesi ambulansla komutanlığın karşısında bulunan Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü. Kaymakam, askeri erkan ve vatandaşların yaya olarak eşlik ettiği cenazenin etrafından özel harekat polisleri ve jandarma timleri tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındı.

VALİ’DEN PROTESTOCUYA: PROVOKASYON YAPMA

Mezarlıktaki törene, Şırnak Valisi Ali İhsan Su'nun yanı sıra Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer ile DBP ve HDP yöneticileri de katıldı. Mezarlık çevresinde toplanan şehidin yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin tabutu üzerindeki Türk bayrağını Tugay Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, öptükten sonra şehidin babası Mehmet Sait Barkın'a teslim etti. Tören mangası havaya 3 el ateş ettikten sonra şehit Barkın gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, şehidin mezarına toprak attı. Vali Su, şehidin babasının elini sıkarak, "Allah rahmet eylesin hepimizin başı sağ olsun" deyince mezarlıkta bulunan bir kişi, Cumhurbaşkanı'na tepki gösterdi. Vali o kişinin tespit edilmesini istedi. Daha sonra tepkisini dile getirmeye devam eden kişiye Vali Su, "Provokasyon yapma" dedi.

Şehidin gözyaşları arasında defnedilmesinin ardından Vali Ali İhsan Su ile Kaymakam Savaş Konak, şehidin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑