GÜNCEL

Sırlarıyla gitti

Karanlık infazların yaşandığı dönemde OHAL Valiliği yapan Hayri Kozakçıoğlu, Sarıyer'deki evinde kalbine ateş ederek intihar etti. Kilitli odası çilingir yardımıyla açılan Kozakçıoğlu'nun intihar nedeni de tanık olduğu ol

24 Mayıs 2013 Saat: 10:01
Sırlarıyla gitti
Sırlarıyla gitti
Eski Olağanüstü Hal Bölgesi (OHAL) Valisi Hayri Kozakçıoğlu, evinde ölü bulundu. Kozakçıoğlu, Reşitpaşa Mahallesi, Ayhan Sokak, No 2'deki evlerinde saat 01.30 sıralarında iddialara göre eşine rahatsızlandığını söyledi. Yatak odasından çıkan Kozakçıoğlu tripleks evlerinin orta katındaki çalışma odasına geçti. Kozakçıoğlu'nun eşi saat 09.00 sıralarında çalışma odasına girmek istedi. Ancak içeriden kilitli kapıyı açamadı. Bunun üzerine oğlu ve kızını aradı. Eve gelen Kozakçıoğlu'nun oğlu, polise haber verdi. Polisler çağırdıkları çilingire çalışma odasının kapısını açtırdı. İçeri girildiğinde Kozakçıoğlu'nun cesediyle karşılaşıldı. Üzerinde pijaması bulunan ve yerde sırtüstü yatan Kozakçıoğlu'nun kalp krizi geçirdiğini sanıldı. Daha sonra yapılan ilk incelemede Kozakçıoğlu'nun, göğsüne sıktığı tek kurşunla yaşamına son verdiği belirlendi. Kozakçıoğlu'nun silahını ateşlediği zaman henüz belirlenemedi. Eşinin silah sesi duymadığını söylediği öğrenilirken, emniyet yetkililerince bitişik atışlarda silah sesinin duyulmayacağı bildirildi. Olay yeri inceleme ekipleri villada araştırma yaptı. Kozakçıoğlu'nun olay sırasında dışarıda bulunan kızı haber alır almaz eve koştu. Sarıyer Emniyet Müdürlüğü yakınındaki villa ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

4 YIL SÜPER VALİ OLDU

Hayri Kozakçıoğlu, 1938'de Manisa'da doğdu. Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. İçişleri'nde Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Kaymakamlık yaptıktan sonra 1970'te Mülkiye Müfettişliği'ne daha sonra Başmüfettişliğe atandı. 1978'de Erzurum Valiliği'ne atandı. 1,5 yıl İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini ifa etti. 12 Eylül'den sonra Adana Valiliği'ne atandı. Adana Valiliği ve Sakarya Valiliği görevlerinden sonra 1987'de Diyarbakır Valiliği görevine başladı. 1987'de Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'ne atandı. 1991'de İstanbul Valiliği'ne atandı ve 1995'e kadar görevde kaldı. Kozakçıoğlu, evli ve üç çocuk babasıydı.

Otopsi yapılacak

Sarıyer'deki evinde ölü bulunan 75 yaşındaki eski Olağanüstü Hal Bölge Valiliği (OHAL) Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun cenazesi savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenazenin Adli Tıp'a gönderilmesinin ardından olay yerindeki incelemelerini tamamladıktan sonra evden çıkan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Mustafa Emre otopsi sonucu olayın aydınlanacağını söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑