GÜNCEL

Şırnak'ta olaylar çıktı: 3 polis ve bir çocuk yaralandı

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde düzenlenen gösterilerde 3 polis ve bir çocuk yaralandı.

7 Aralık 2014 Saat: 23:26
Şırnak'ta olaylar çıktı: 3 polis ve bir çocuk yaralandı
Şırnak'ta olaylar çıktı: 3 polis ve bir çocuk yaralandı
ŞIRNAK’ın Silopi İlçesi’nde PKKyandaşlarının molotof kokteyli attığı zırhlı aracın sürücüsü alevlerden önünü göremeyince önce tretuvara, ardından da elektrik direğine çarpıp devrildi. Kazada yaralanan 2 polis, özel harekat timlerinin eşliğinde güçlükle araçtan çıkarılıp hastaneye götürüldü. 
 
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde dün yaşanan olaylarda bir kişinin ölümünü protesto etmek için Silopi’nin 4’üncü Cadde üzerinde toplanan PKK yandaşları, yolu trafiğe kapatıp kimlik kontrolü yaptı. Grup, bölgeye gelip dağılmaları yönünde uyarı yapan polis ekiplerine molotof kokteyli ve taş attı. Çok sayıda molotof kokteylinin isabet ettiği zırhlı aracın sürücüsü alevler nedeniyle önünü göremeyince araç, önce tretuvara ardından elektrik direğine çarpıp devrildi. Kazada yaralanan 2 polisi kurtarmak için olay yerine sevk edilen özel harekat polisleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Önlemlerin ardından polisler araçtan meslektaşlarının yardımıyla çıktı. Olay yerine çağrılan ambulans ile Silopi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Tedaviye alınan 2 polisin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis, yol kapatan gruplara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale edip dağıttı.
 
 
 
CİZRE’DE İZİNSİZ GÖSTERİ: 2 YARALI  
 
Şırnak’ın Cizre ilçesinde Yurtsever Devrimci Genç Kadın Hareketi'nin (YDGK-H) düzenlediği yürüyüşten sonra çıkan olaylarda 9 yaşındaki bir çocuk ile bir polis memuru yaralandı.  
 
Cizre’de IŞİD çetelerinin Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Yurtsever Devrimci Genç Kadın Hareketi'nin (YDGK-H) düzenlediği izinsiz yürüyüşe polis müdahale etti. Yürüyüşün ardından sokaklar savaş alanına döndü, çıkan olaylarda 9 yaşındaki bir çocuk ve bir polis yaralandı.
 
 Cudi Mahallesi Mezbahane Sokak'ta bir araya gelen yüzlerce kişi, "Tanrıçalaşan Viyanların, Zilanların yaktığı ateş özgürlükle taçlandırılacaktır" pankartını açarak yürüyüşe geçti. Cadde boyunca sloganlar eşliğinde yürüyüşlerine devam eden kitle, Alibey Mahallesi Eski Belediye Caddesi'ne çıkınca polis, yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesi ile gruba gaz bombası ile müdahale etti. Müdahalenin ardından grup ara sokaklara kaçtı. Çıkan olaylarda kafasına cisim isabet ettiği iddia edilen 9 yaşındaki Ali E. yaralandı. Yaralı çocuk çevredekiler tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
 Yürüyüşten sonra çıkan olaylar gece de devam etti. Nusaybin Caddesi, Otogar mevkii ve Yafes Caddesi'nde yoldan geçen araçları durdurup barikat olarak kullanan ve yolu trafiğe kapatıp izinsiz gösteri yapmak isteyen yüzleri maskeli göstericilere polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin müdahalesine göstericiler taş, havaifişek ve molotof kokteylleri ile karşılık verdi. Olayda göstericilerin atmış olduğu molotof kokteylinin zırhlı araca isabet etmesi sonucu polis memuru F.E. yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralı polis tedavisinin ardından taburcu edildi.
 
  Öte yandan polis, Nusaybin Caddesi'ndeki olaylara müdahale ederken, yüzleri maskeli bir grup ilçe merkezindeki bazı bankalara molotof kokteylleri ile saldırdı. Saldırıda banka ATM’leri zarar görürken, polis göstericilere müdahale etti. Polisle göstericiler arasındaki çatışmalar devam ediyor.
 
DİYARBAKIR'DA DA GERGİNLİK: SURİÇİ'NDE BİR ARAYA GELEN GRUPLAR POLİSE SES BOMBALARIYLA SALDIRDI
 
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yolu trafiğe kapatarak eylem yapan gruplar, polise molotofkokteylleri ve ses bombaları ile saldırdı. Gruplar, polisin biber gazı ve tazyikli su ile müdahalesi sonucu dağıldı.  
 
Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki çeşitli bölgelerde akşam saatlerinde bir araya gelen gruplar, ateş yakıp, yolları trafiğe kapatarak, eylem yaptı. Slogan da atan gruplara, olay yerlerine zırhlı araçlarla gönderilen polisler, tazyikli su ve biber gazlarıyla müdahale etti. Polisin müdahalesi sonucu bazı bölgelerdeki gruplar dağıldı. Ancak Gazi Caddesi’nin Balıkçılarbaşı ileMardin Kapı arasında kalan bölgesinde bir grup, zırhlı araçlara ses bombası, havai fişek ve molotofkokteylleri attı. Buradaki grup da daha sonra dağıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑