DÜNYA

Sırp katil Kovid-19’dan öldü

Bosna Hersek’teki, Müslümanlara karşı işlediği suçlardan dolayı ün kazanan Bosnalı Sırplardan eski Lahey mahkumu Momcilo Krajisnik, kovid-19’dan öldü. Momcilo Krajisnik, 75 yaşında Banja Luka’da öldü.

17 Eylül 2020 Saat: 09:47
Sırp katil Kovid-19’dan öldü
Sırp katil Kovid-19’dan öldü

Momcilo Krajisnik, Bosnalı Müslümanları yok etmeye çalışanlar arasındaydı. Krajisnik, Bosna Ulusal Meclisi, Sırp Cumhuriyeti tarafının ilk başkanı ve Bosna Cumhurbaşkanlığı’nın ilk Sırp üyesiydi.

Krajisnik, 17 Mart 2009 tarihinde Lahey Mahkemesi tarafından Bosna savaşı sırasında işlenen suçlardan 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve cezasının üçte ikisini çektikten sonra 2013 yılında serbest bırakıldı.

Kuduz bir Müslüman karşıtı olarak biliniyordu ve açıkça etnik temizlik çağrısında bulunduğu Bosna savaş zamanındaki nefret söyleminin bir kısmı hala zihinlerde sabit duruyor.

“MÜSLÜMANLAR KOMÜNİSTİ DİNSİZDİR”

8 Ocak 1993’te Bijeljina’da düzenlenen savaşın 24. oturumunda, Sırp Cumhuriyeti (Republika Sırpska) Meclisi, tam olarak savaş suçlusu Momcilo Krajisnik tarafından formüle edilen “Müslümanlar” konusunda bir duruş sergileyen yedi maddelik bir bildirge kabul etti. Bildirgede, şu ifadelere yer veriliyordu: “Meclis, Müslümanların komünist bir oluşum olduğu ve Türk yönelimli dini bir grubu temsil ettiklerini kabul etti. Onlar dinsizdir, halk olmayan bir halktır, yani millet olmak isteyen ve millet için tartışması olmayan bir halktır.”

“ONLARLA BİRLİKTE OLMAK İSTEMİYORUZ”

17 Eylül 1995’te Meclis’in 56. oturumunda Momcilo Krajisnik şunları söyledi: “Bu cumhuriyetin görevi ve ilk stratejik hedefi bizim için Müslümanlardan ve Hırvatlardan ayrılmaktır.

Müslümanlar ve Hırvatlar ile kalmak istemiyoruz. Yalnız bir sorun var: Şimdi insanları nereye kovacağız, şunu söyleyelim: onları şurada burada, bu şekilde ve bu şekilde kovacağız.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑