TATİL

Sirtaki, balık ve Meryem Ana şenlikleri

Son yıllarda bir Bozcaada popülaritesidir gidiyor. Bir de onun hemen yanında tüm ihtişamıyla keşfedilmeyi bekleyen Gökçeada var. Üstelik artık İstanbul'dan direkt uçak da var.

13 Nisan 2013 Saat: 11:49
Sirtaki, balık ve Meryem Ana şenlikleri
Sirtaki, balık ve Meryem Ana şenlikleri
O halde bu bahar Gökçeada'yı keşfetme vakti gelmiş demektir. Otomobille de yaklaşık altı saatte adaya varabilirsiniz. Kekikli tepelerinde keçilerin otladığı, eski Rum köylerinin karşınıza çıktığı sevimli, sürprizli bir yer burası. Her an karşınıza bir manastır çıkıyor ve sizi şaşırtmayı başarıyor. Ama burada mutlaka görmeniz gereken yerler de var. Bunlardan biri Peynir Kayalıkları. Üst üste peynir kalıpları gibi dizili bu kayalıkları sadece tekneyle görebilirsiniz. Kuzulimanı'ndaki teknelerle anlaşarak buraya gidebilirsiniz.

Burası eski bir Rum köyü. Eski adı da İmroz. Mutlaka Eski Rum köylerini gezin. Bademli, Zeytinli, Tepeköy, ve Dereköy kentsel sit alanı ilan edilen ve koruma altına alınan köyler. Peki, Gökçeada'da neler yapılır? Zeytinlik'te Madam'ın Kahvesi'ne gidip mutlaka kahve için. Günbatımını Kaleköy'deki kayaların üzerinden seyredin. Hazır oraya gitmişken marinadaki balıkçılardan birinde balık ziyafeti çekin. Bademli'de Dimitri'nin Kahvesi'nde sabah kahvenizi yudumlayın. 15 Ağustos'ta Meryem Ana Şenlikleri'ne katılın, sirtaki yapın. Ve dönerken mutlaka adadan zeytinyağı ve bal alın. Yaza denk gelirseniz de Aydıncık'ta denize girin, çamur banyosunda güzelleşin.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑