GÜNCEL

Sivas'ta Yolcu Otobüsü Devrildi

Sivas'ın Ulaş ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 15 kişi yaralandı.

19 Ocak 2013 Saat: 23:32
Sivas'ta Yolcu Otobüsü Devrildi
Sivas'ta Yolcu Otobüsü Devrildi
Sivas'ın Ulaş İlçesi'nde şiddetli rüzgar ve tipi nedeniyle buzlanan yolda kontrolden çıkan yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 15 kişi yaralandı. Olumsuz hava koşuları nedeni ile ekipler çalışma yapmakta zorlandı.

Samsun'dan Van'a seyir halinde olan 44 yaşındaki Burhan Aytin'in kullandığı 34 EG 3871 plakalı yolcu otobüsü saat 19.15 sıralarında Sivas-Malatya Karayolu 30'uncu kilometrede Ulaş İlçesi'ne bağlı Bostankaya Köyü yol ayrımında devrildi. Şiddetli rüzgar ve tipi nedeni ile görüş mesafesinin zaman zaman birkaç metreye düştüğü bölgede seyir halindeki otobüs, buzla kaplanan yolda kontrolden çıktı. Yolun sağ tarafındaki şarampole giren otobüs, yan yatarak devrildi. Kazanın haber verilmesinin ardından bölgeye trafik, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. 38 yolcusu bulunduğu belirlenen otobüsteki 15 kişi yaralandı. Kazayı yara almadan atlatan yolcuların bir kısmı, güzergahta seyir halinde olan aynı firmaya ait bir başka otobüse alındı. Ambulansların olay yerine intikal etmesinden sonra yaralılara ilk müdahale burada yapıldı.

Yoldan geçen otobüslere sığınan bazı yaralıların da ambulansla alınarak hastaneye sevk edildi. Yaralılardan; Kezban Alıcı (20), Salih Kızıltaş (19), Mehmet Ali Demirel, Serap Üstün (19), Ceylan Çiçek (22), Mehtap Kamacı (20) Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, Alperen Türkmen (15), Uğur Yürek (23), Zeynep Ay (61), Şehadet Kalkan(15), Kiraz Yıldız (16), Engin Ersoy (23) Numune Hastanesi'nde, Hilal Sert, Taha Yalçın ve Hasan Denizli ise Sivas Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Ulaş Kaymakamı Ali Altınkaynak da olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Şiddetli rüzgar ve tipi nedeni ile kaza yerinde ekiplerin çalışma yapmakta zorlandığı görüldü. Benzer kazaların yaşanmaması için Ulaş-Kangal arasında yol bir süre ulaşıma kapatıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑