DÜNYA

Siyonist İsrail cami ve hastaneleri vuruyor! Katliamı dünya izliyor.

"Bu çöplerin içinde kimyasal var, plastik var. Bunu belediyeye söyleseler, belediye ücret karşılığında gelip alır. Bunu buraya atmaları yanlış. Bu çöplerin atıldığını gören, bilen varsa ve şikayet etmiyorlarsa yazıklar olsun. Resmen doğa katliamı.".

14 Mayıs 2021 Saat: 11:12
Siyonist İsrail cami ve hastaneleri vuruyor! Katliamı dünya izliyor.
Siyonist İsrail cami ve hastaneleri vuruyor! Katliamı dünya izliyor.

İşgalci İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne pazartesi günü başlattığı hava saldırıları sürüyor. İlk önce Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da namaz kılanlara saldıran, ardından Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilerin evlerine el koyan İsrail güçlerinin Gazze saldırılarında şehit olanların sayısı; 28'i çocuk, 15' kadın olmak üzere şehit sayısının 119. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, yaralı sayısının ise 830'a ulaştığını bildirdi..

SİVİL BİNALARA BOMBA
Filistin tarafından gelen 'ateşkes' açıklamalarını reddeden İsrail güçleri, canlı yayınlarda dünyanın gözünün içine baka baka kan kusmaya devam ediyor. Gazze'deki yüksek katlı binalar füzelerle yıkılıyor. Dünya bu insanlık dışı anları film gibi izliyor. Ölen Filistinli çocukları hiçe sayan ABD ve Avrupa basını, sürekli İsrail'i haklı çıkarma çabalarını sürdürüyor.


Gazze'de sivillerin ikamet ettiği ve ticari ofislerin bulunduğu 15 katlı Eş-Şuruk binası da hedef alındı. TİKA'nın ofisi hasar gördü. İsrail'in Gazze'ye attığı füze, TRT Arapça muhabirinin bulunduğu bölgenin yakınına düştü.

.

Bu arada Hamas'ın son 3 günde bin 500'den fazla roket attığı kaydedildi. Gazze'den gönderilen roketler, ilk kez İsrail'in kuzeyindeki bölgelere kadar ulaştı. İsrail tarafında 7 kişi öldü. Öte yandan Lübnan'dan İsrail'in kuzeyindeki Celile bölgesine 3 roket atıldı. Lübnan basını, Sur kentinde Filistinlilerin yaşadığı Reşidiye Mülteci Kampı'na yakın bölgeden İsrail'e roket atışı gerekleştiren kişilerin gözaltına alındığını aktardı.

CAMİLERE SALDIRDILAR
Lid kentinde Yahudiler camideki Filistinlilere silahla saldırdı. Filistinli gençler, onları püskürttü. Akka şehrindeki Cezzar Ahmet Paşa Camisi'nden yapılan anonsta, "İsrailli Yahudilerin camiyi yakmaya çalıştığı" belirtilerek, Filistinli gençler camiyi savunmaya çağrıldı.

.

HASTANEYİ DE VURDULAR
Sabah.com.tr'ye konuşan Gazze'de görevli sağlık ekibi sorumlusu Mohammed Hejji, Şifa Hastanesi'ne gelen yaralıların birçoğunun saldırılarda kullanılan zehirli gaz nedeniyle kurtarılamayarak şehit düştüğünü ve işgalci İsrail'in bir gün önce Gazze'nin kuzeyinde bir hastanenin anneçocuk bölümünü vurduğunu söyledi.

KAMERALAR ÖNÜNDE LİNÇ
Arap ve Yahudilerin bir arada yaşadığı Lid kentinde olaylar sürüyor. Bat Yam'da bir Arap, linç edilmek istendi. Kameralar o anları saniye saniye kaydetti. İsrail'in nüfusunun yüzde 21'i Filistin kökenli Arap vatandaşlardan oluşuyor.

Son yaşanan gerilim sonrası birçok kentte Arap azınlık sokağa çıktı ve protesto gösterilerine katılmaya başladı. Lid kentinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi ancak nüfusun karışık olduğu kentte olaylar sürüyor. İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'den ülkedeki şiddet olaylarının iç savaşa dönüşebileceği uyarısı.

.

İSRAİL SALDIRILARINDA ZEHİRLİ GAZ ŞÜPHESİ
Filistin Sağlık Bakanlığı, "Zehirli gazlar nedeniyle boğularak hayatını kaybettiği tahmin edilen şehitler, Gazze'deki Şifa Hastanesine getirildiler" açıklamasını yaptı. Adli muayenede Filistinlilerin ölüm sebebinin, "boğulma" olarak tespit edildi. Bunu kanıtlar nitelikte dış belirtilerin olduğuna dikkat çekildi. Ölüm nedeninin kesin saptanması için gerekli numunelerin alındığı kaydedildi.

İŞGALCİ İSRAİL'İN KARA SALDIRISI BAŞLADI
İsrail Gazze Şeridi'ne kara saldırısı başlattı. İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricust, askerlerinin Gazze Şeridi'ne girmeye başladığını açıkladı. Gazze'ye yönelik "Surların Muhafızı" adlı operasyon başlatan İsrail, kara saldırısı için hazırlık yaptıklarını da bildirmişti. Hamas lideri İsmail Haniye ise "İsrail gerilimi artırmak istiyorsa, biz hazırız" demişti.

.BIDEN VE STEINMER'DAN DESTEK
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüştü. Biden "İsrail'in meşru müdafaa hakkı var" dedi. Almanya da Gazze'den İsrail'e roket saldırılarını "terör" olarak nitelendirdi. Hükümet, İsrail'e atılan roketleri kınarken, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'i arayarak "güçlü dayanışma" mesajı verdi..

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑