YAŞAM

Sokak Köpeği Köşe Kapmaca Oynattı

Gaziantepte kendisini yakalamak isteyen hayvan barınağı ekipleriyle adeta köşe kapmaca oynayadı

6 Ağustos 2012 Saat: 15:05
Sokak Köpeği Köşe Kapmaca Oynattı
Sokak Köpeği Köşe Kapmaca Oynattı

Gaziantep’te kendisini yakalamak isteyen hayvan barınağı ekipleriyle adeta köşe kapmaca oynayan ve herkese zor anlar yaşatan sokak köpeği, cadde ortasında kaçarken silahla uyuşturucu ilaç sıkılarak etkisiz hale getirildi. 

Emek Mahallesi’nde yeni doğurduğu yavrularını bunaltıcı sıcaktan korumak için bir inşaatın konteynırının altında saklayan bir sokak köpeğinin mahalle sakinlerini de rahatsız ettiği ileri sürüldü. İhbar üzerine konteynırın yanına gelen Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı görevlileri, yavru köpekleri kurtarmak annelerini de gözetim altına almak için çalışma başlattı. Saatlerce süren çalışmanın ardından yavru köpeğe ulaşan ekipler, anne köpeği de yakalamak için uğraş verdi. Ekiplere zor anlar yaşatan sokak köpeği, saatler süren uğraşa rağmen kendisini yakalamak isteyen görevlilerden kaçmayı başardı. Caddede hızla kaçan köpeğin peşine düşen ekipler, silahla uyuşturucu ilaç sıkarak köpeği etkisiz hale getirdiler. Bir süre sonra olduğu yerde kalan köpek, ekipler tarafından barınağa götürülmek üzere araca alındı. Köpeğin yakalanmasının ardından mahalle sakinleri de rahat bir nefes aldı.

Vatandaşların köpeğin saldırgan olduğuna dair ihbarda bulunduğunu söyleyen barınak görevlisi Ahmet Tatlı, "Vatandaşlarımızın ihbarı üzerine geldik. Köpeğin yavrularını sıcaktan korumak için bir inşaatın konteynırının altında koruduğunu gördük. Köpeği yavrularıyla birlikte gözetim altına almak için çalışma başlattık ancak köpeğin hırçınlığı bizlere zor anlar yaşattı. Caddede kaçarken silahla uyuşturucu ilaç sıktık. Etkisiz hale gelince de gözetim altına aldık. Burada vatandaşlarımızın da sokak köpeklerine bir kap yemek ve bir kap su vermelerini istiyoruz. Havaların aşırı sıcak olmasından dolayı hayvanlar da bunalıyor" dedi.

Hayvansever vatandaşlar ise sokak köpeklerine sahip çıkılmasını istediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑