GÜNCEL

Sokak Köpeği Son Anda Kurtuldu

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, sadece barınak olarak değil, teşhis ve tedavi birimi olarak da sokak hayvanlarına hizmet veriyor.

31 Temmuz 2012 Saat: 00:15
Sokak Köpeği Son Anda Kurtuldu
Sokak Köpeği Son Anda Kurtuldu

Belediye ekipleri tarafından sokakta bulunan yararı köpek, 26 günlük tedavinin ardından eski sağlığına kavuştu.

Sahipsiz Hayvanlar Doğal Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri tarafından, sokakta başıboş bir şekilde dolaşırken ağır yaralı bir halde bulunan sokak köpeği, uzun ve zahmetli bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu. Henüz yavruyken boynuna bağlanan ipin, yavru köpeğin büyümesi ile birlikte boynunda açık kesik yarası oluşturduğunu belirleyen yetkililer, öncelikle boyundaki ipi çıkardı.

2 gün boyunca uygulanan ıslak pansuman ile boyundaki enfeksiyon giderilmeye çalışılırken, bir yandan da köpeğe antibiyotik ve ağrı kesici ile tedavi uygulamasına başlandı.
Hayvan barınağındaki ekipler tarafından büyük bir titizlikle gerçekleştirilen pansuman uygulaması ile, boyundaki enfeksiyonu tedavi edilen yaralı köpeğin boynuna 56 dikiş atıldı ve yara kapatıldı.

Dikişin ardından 1 hafta antibiyotik tedavisine devam edildi. Köpeğin boynundaki yaralı bölgeye lokal olarak antiseptik ve antibiyotik uygulandı. Aşama aşama eski sağlığına dönen yaralı köpek, tedavisinin tamamlanmasıyla sağlığına kavuştu ve barınaktaki diğer köpeklerin yanına alındı.

Türkiye ve Avrupa'nın, alanında en modern tesisi olan Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi her geçen gün genişleyen hizmet ağı ve modern hizmetleri ile gelişimini sürdürüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Kohayder 31.07.2012 01:24
Oncelikle Osmangazi sahipsiz hayvan bakimevini mukemmel bir bicimde hayvanlar adina kazandiran,su an Bursa belediye Baskanligini surdurmekte olan Sayin Baskana,buyuk bir ozveri ile gorev yapmakta olan personeline cok tesekkur ederiz...Ne yazik ki bolgemizde Osmangazi Bakimevi gibi donanimli bir merkezimiz olmadigindan,Kocaeliden bizlerde tedaviye ihtiyaci olan hayvanlarimizi goturmekyiz.Bir cok hayvanimizi yasama dondurmuslerdir..Umuyoruz,her yerde olmasi gereken ornekteki gibi uzman hekimleri olan teknik ekip ve donanimli bir merkez yetkililerimiz tarafindan da hayata gecirilir...Konuyla ilgili,Kocaeli ilgililerinden de Sozde degil ozde calismalar beklemekteyiz..
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑