BELEDİYE

SOKAK KÖPEKLERİ MAHALLELERİN BEKÇİLERİDİR

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından “Sokak Köpekleri Mahallemizin bekçileridir” adı altında bir proje başlattı.

16 Mayıs 2013 Saat: 12:06
SOKAK KÖPEKLERİ MAHALLELERİN BEKÇİLERİDİR
SOKAK KÖPEKLERİ MAHALLELERİN BEKÇİLERİDİR

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da desteklediği projeye göre  bölgelerden tedavileri ve gerekli kontrolleri yapılmak üzere alınan sahipsiz sokak köpeklerine kırmızı veya mavi tasma takılıyor. Zabıta Müdürlüğü yetkilileri kırmızı veya mavi tasma takılan  köpeklerin uysal olduğunu ayrıca bu köpeklerin kısırlaştırma ve diğer kontrollerinin yapıldığına dikkat çekerek, “Vatandaşlarımız kırmızı veya mavi tasma taktığımız sahipsiz köpekleri gördüklerinde kesinlikle telaşa kapılmasınlar. Bu köpeklerin tüm tedavileri ve aşıları düzenli olarak yapılıyor. Doğurgan olduğu tespit edilen hayvanlar da kısırlaştırılıyor. Tüm kontrolleri yapılan hayvanlar küpe takıldıktan sonra ''5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'' gereğince alındıkları yerlere bırakılıyor” dediler.

VATANDAŞA ÇAĞRI
Yetkililer, özellikle bu konuda duyarlı olan vatandaşların uysal veya saldırgan sokak köpeği tespitinde dikkatli olması gerektiğine de dikkat çekerek “Uysal köpeklerin aynı mahalleye bırakılması bizim için oldukça önemli bir konu. Vatandaşlardan bu konuda hassas olmasını istiyoruz. Bu çalışma ile sadık dostlarımız olan sokak köpekleri, başka köpeklerin sokağımıza gelmesini engelleyip, mahallemizin bir nevi bekçisi olacaktır” şeklinde konuştular. İzmit Belediyesi  Zabıta Müdürlüğü. proje hakkında vatandaşları bilgilendirmek için binlerce broşür bastırıp  kentin dört bir yanında bunları dağıtmaya başladı.

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 3 yorum yapılmıştır
Ehlinaz 17.05.2013 13:42
Helal olsun İzmit belediye sine, güzel bir adım dilerim diğer belediğelerede örnek olur, göülden teşekkürler.
Hamiyet Sahin 16.05.2013 13:08
Yaşadığım bu ilde 11 yıldır sokak hayvanları ile haşır neşirim.Günde yüzlerce hayvanı beslemeye çalışırım.Barınaklara,bakım evlerine gittiğim yıllar oldu.İlimdeki belediyeleri amansız eleştirdiğim oldu.İlimdeki bu konu ile görevli resmi makamları çok ama çok eleştirdiğim oldu. Bu ülkede en şanslı insanım.Çünki,benim gönlümü kıracak hiçbir tepkileri ile karşılaşmadım.Bilhassa son derece anlayışla karşılamışlardır.Buradan İzmit Belediye Başkanı,diğer belediye başkanlarına ve resmi görevlilere,anlayışlarından ötürü teşekkür ediyorum. Not:Sn Nezat Doğan beye seslenmek istiyorum.tarafıma verilen tasmalar hayvanların boynuna küçük gelmiştir.Büyük tasmalara ihtiyaç vardır.Ayrıca tasmaların üstüne İzmit Belediyesi yazılmalıdır.Çünki şahıslar bu tasmaları kendi hayvanlarına takmak için çıkarmaktadırlar.Tasmaların üstünde belediye yazısı olur ise,bu tasmaları kullanamayacaklardır.Dolayısı ile hayvanın boynundan çıkarılmayacaktır.
Hamiyet Sahin 16.05.2013 12:53
LAFA DEĞİL,PRATİĞE BAKIYORUZ.KAYBOLAN KÖPEKLERİMİZ NEREDE? Bu projenin başlaması için amansız mücadele ettim.İzmit belediyesi,küpelemek için topladığı hayvanları ,hala aldığı noktaya bırakmamaktadır.Bu konuda,bimer üzerinden resmi yazışmalarım ve kişisel takiplerim devam etmektedir.İzmit belediyesi her ay sokaklardan 157 köpek topladıklarını basına açıklamışlardır.Sokaklarda kayıplara karışan ve izine rastlamadığımız binlerce canın akibetinin peşindeyiz.Hayvanlar, küpelenemk için Umuttepe ormanlarından alınmadığı halde, buralarda hayvan bolluğunun nedenlerinide dilekçelerle öğreneceğiz.Yasa hayvanı alındığı noktaya bırakılmasını emretmiştir.İzmit belediyesi,sokaklarındaki canların kaderinin,bir ihbar telefonun ucuna bağlı olmadığını insanlara öğretmelidir.Hayvanların kaderi,şikayeten öteye gidemeyen insanların,bir telefonuna bağlı olmamalıdır.
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑