DÜNYA

Şoke eden açıklama! Putin nükleer kullanmaya kalkarsa generalleri onu öldürülecek

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş hız kesmeden devam ederken ortalığı sarsacak bir iddia geldi. ABD'li Profesör Peter Duncan, Rus lider Vladimir Putin'in Batı'ya nükleer kullanmaya kalkması halinde kendi generalleri tarafından öldürüleceğini söyledi.

24 Eylül 2022 Saat: 10:34
Şoke eden açıklama! Putin nükleer kullanmaya kalkarsa generalleri onu öldürülecek
Şoke eden açıklama! Putin nükleer kullanmaya kalkarsa generalleri onu öldürülecek

Şubat ayından beri devam eden Rusya-Ukrayna savaşı 7 aydır sürüyor. İki taraftan da binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan bu savaşta milyonlarca kişi de evlerinden edildi.

Rus birliklerini Ukrayna'da başarılı bir şekilde durduran Kiev yönetimi, bu ayın başında bir karşı taarruza kalkarak kaybedilen tüm toprakları almayı hedeflediğini duyurmuştu. Pek çok cephede hala devam eden çatışmalar Ukrayna birliklerinin emin adımlarla ilerlemesiyle sürüyor.

Ukrayna'nın ilerlemesine taarruza kalmasına karşı hamle olarak ülkesinde kısmi seferberlik ilan eden Vladimir Putin, tüm dünyanın gözünde 'kötü adam' olmayı sürdürüyor. Alınan kısmi seferberlik kararının ardından pek çok insan Rusya'dan başka ülkelere kaçmaya başladı, sınırlarda uzun kuyruklar oluştu.

Şoke eden açıklama Putin nükleer kullanmaya kalkarsa generalleri onu öldürülecek

PUTİN 'BARIŞ' İSTİYOR

İlk baştan beri hedefinin Luhansk ve Donetsk olduğunu söyleyen Putin, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaptığı başarısız çıkarmanın ardından kayıplarını en aza indirmek adına barış kelimesini kullanmaya başladı.

Rusya'nın elinde bulunan 4 kritik bölgede yapacağını duyurduğu referandum dün resmen başladı. Luhansk Belediye Başkanı'nın iddiasına göre, Rus güçleri ellerinde silahlarla kapı kapı dolaşarak halkı referanduma oy vermeye zorluyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑