YAŞAM

Solin günden güne eriyor

KCK davasında tutuklu Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur'un lösemi hastası kızı Solin Onur (5), aynı davadan firari babasının da olmaması nedeniyle tedavi zorluğu yaşıyor.

9 Şubat 2013 Saat: 12:34
Solin günden güne eriyor
Solin günden güne eriyor

Durumu her geçen zorlaşan Solin'in iyileşmesi için Hanım Onur'un arkadaşları ve avukatları imza kampanyası başlattı.

 2011’de düzenlenen KCK operasyonunda gözaltına alınarak tutuklanan ve Mardin Cezaevi’nde yatan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onur ile aynı davanın firari sanığı eşinin de olmaması nedeniyle çocukları Solin ve Mirhat ağır hastalıklarla mücadele ediyor. Epilepsi hastası Mirhat ve lösemi hastası Solin, yakınları tarafından tedaviye devam ettirilirken anne ve babasından ayrı olduğu için Solin’in her geçen gün hastalığının ilerlediği kaydedildi.
Mahkeme kabul etmedi
Yaşadığı travma nedeniyle tedaviye yanıt vermediği, görüşüne gittiği annesi dahil hiç kimse ile konuşmadığı belirtilen Solin için, annesi Hanım Onur’un “çocuklarının sağlık problemleri nedeniyle tutuksuz yargılanmak için” mahkemeye sunduğu raporlar kabul görmedi. Kamuoyunda duyarlılığı artırmak için harekete geçen Onur’un arkadaşları ve avukatları düzenledikleri “İmzala-Solin ölmesin” kampanyasıyla başta Adalet Bakanı olmak üzere tüm sorumluları ve vicdan sahiplerini duyarlı olmaya çağırdılar. Kampanyaya destek vermek için http://imza.la/solin-olmesin linki ziyaret edilebilir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑