GÜNCEL

Soma davasına yoğun güvenlik önlemi

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili davanın ilk duruşması 13 Nisan Pazartesi günü Akhisar'da yapılacak.

11 Nisan 2015 Saat: 13:53
Soma davasına yoğun güvenlik önlemi
Soma davasına yoğun güvenlik önlemi

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli savcılar Mehmet Fatih Kırbaş, Murat Saygı ve Sertaç Ekici tarafından Soma'da yaşanan maden faciasıyla ilgili hazırlanan iddianamenin Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından ilk duruşma Akhisar Belediyesinden 4 yıllığına kiralanan kültür salonunda gerçekleşecek. Davanın ilk duruşması 13 Nisan Pazartesi günü Akhisar'da görülecek

BİN POLİS GÖREV YAPACAK


Akhisar İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar, Manisa, İzmir, Çanakkale, Balıkesir ve birçok çevre il ve ilçelerden gelecek destekler ile birlikte yaklaşık bin güvenlik görevlisinin hizmet vereceği, 112 acil servis ekipleri ve Soma'dan da 1 TOMA'nın bulundurulacağını kaydetti. Üç aşamalı barikat kurulacağını aktaran Pınar, orta barikat içerisinde basın mensuplarının yer alacağını bildirdi.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ GÖSTERİ YAPABİLİR


Ayrıca, bazı sivil toplum örgütleri ve kuruluşlarının yapacakları gösteri ve açıklamalarından dolayı duruşma salonunun 1 kilometrelik alanında önlemlerin alınacağı belirtildi.

DURUŞMA SALONUNUN YAKININDAKİ OKULA BİLGİ VERİLDİ


Duruşma salonu bitişiğinde bulunan Ülkü İlköğretim Okulu yönetimine de bilgi verilerek, duruşma süresince öğrencilerin velileri ile birlikte okula gelmeleri konusunda da uyarılarda bulunuldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑