GÜNCEL

Soma faciasıyla ilgili ilk dava

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen faciada eşini kaybeden Gamze Değirmen, avukatları aracılığı ile Soma madenine ve Türkiye Kömür İşletmeleri’ne 393 bin TL’lik tazminat davası açtı.

9 Haziran 2014 Saat: 15:37
Soma faciasıyla ilgili ilk dava
Soma faciasıyla ilgili ilk dava

Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği facia sonrasında ilk dava açıldı. Eşini İsmail Değirmen’in ölümüyle bir buçuk yaşındaki kızı Yağmur ve 5 yaşındaki oğlu Mehmet Han’la dul kalan Gamze Değirmen (23), ilk hukuki mücadeleyi başlattı. 

"EŞİMİN İÇİNE DOĞMUŞTU"

Savaştepe ilçesinde yaşayan Gamze Değirmen, eşi ve çocukları için hukuki yollara başvurduğunu ifade ederek, "Eşimin içine doğmuştu. 3 gün öncesinden vardı böyle bir şey. Madenin kötü ve ağır olduğunu söylüyordu. O sabah kalkıp çıktı bir daha da geri dönmedi. Biz avukatımızla dava açtık. Bu davanın sonuna kadar arkasındayız. Çünkü kızım daha bir buçuk yaşında; akşamdan bu yana babasını soruyor. ’Baba dışarıda, babayı getirin’ diye ağlıyor. Davanın detaylarını avukatlarım biliyor. Ben sadece suçlu kimse ceza almasını istiyorum. Maden ocağı sahibi ve Türkiye Kömür İşletmeleri’ne maddi ve manevi tazminat davası açtım. Bu kadar çocuk babasız kaldı. Bir daha bu şekilde bir şey olmasın, herkes sorumluluğunu bilsin. Tedbir alınsın. 5 yaşındaki oğluma söyleyemedim önce, ’Baban arkadaşlarını kurtarmaya gitti’ dedim. Psikologlar söyle dediler. ’Anne ben biliyordum o tabutta babamın olduğunu’ dedi. Çocuk babasına yakıştıramadı ölümü, ben de yakıştırmadım. Biz buna hazırlıklıydık. Bir aydan beri, ’Gamze, maden çok kötü. Direk kömür istiyorlar’ diyordu. En sonunda eşimin kömür yerine canını aldılar" dedi.



Ankara’da olan avukatı Ünal Demirtaş aracılığı ile davayı açtığını söyleyen Değirmen, hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini kaydetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑