GÜNCEL

Soma Holding Yönetim kurulu Başkanı konuşuyor

Soma Holding Yönetim kurulu Başkanı Alp Gürkan açıklama yapıyor. Konuşması sırasında ağlayan Gürkan "Trafonun patlamasının imkansız olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

16 Mayıs 2014 Saat: 10:39
Soma Holding Yönetim kurulu Başkanı konuşuyor
Soma Holding Yönetim kurulu Başkanı konuşuyor

Firma genel müdürü ise yangının kömür kızışmasından çıktığını düşündüklerini, yangının başladığı noktanın trafodan 1800 metre uzaklıkta olduğunu söyledi.

Soma Holding Yönetim kurulu Başkanı konuşuyor
Gürkan'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle:
 
Gürkan, "Ben şu anda 76 yaşında olan bir jeoloji mühendisiyim. 1984 senesinden itibaren Soma bölgesindeki küçük bir maden işletmesini alarak madenciliğe devam etme kararı aldım. Yaklaşık 30 sene zarfında küçük bir işletmeden 6 bin kişi civarında çalışanı olan büyük bir işletmeler grubuna dönüştük.
Madencilik hayatımda öncelikle önem verdiğim tek şey. Elde ettiğim gelirlerin tümünde işlettiğim madenlerin geliştirilmesinde, arkadaşlarımın hayat standartlarının yükseltilmesinde, her türlü kaza riskinin maksimuma indermek için harcadım.
Hayatımın en büyük ızdırabını yaşıyorum. 
 
TRAFONUN PATLAMASI İMKANSIZ
 
Salı günü gelen habere inanamadım. Olması imkansız bir şeydi. 49 senelik hayatını maden işletmelerinde geçirmiş, bilfiil yeraltında çalışmış bir insan olarak böyle bir trafonun patlamış olmasının imkansızlığını düşünüyorum. Canım yanıyor, içim yanıyor. Konuşmam ve hafızam bulanıklık içinde.
 
FİRMA GENEL MÜDÜRÜ: BİZE GÖRE KÖMÜR KIZIŞMASI
 
Firmanın yetkilisi, olayın nasıl yaşandığı sorusu üzerine "Bu bilirkişi incelemesiyle ortaya çıkacak. Bizim görüşümüz şudur. Biz bunu şöyle düşünüyoruz. Tespit edilmesi mümkün olmayan, kömür içerisinde bir kızışma meydana geldi. Aşırı bir hava hızı var burada. Burada meydana gelen kızışmanın ani şekilde alevleri büyütmesiyle ilgili oldu. Trafoyla alakası yok. Trafo yangının başladığı yerden 1800 metre uzaklıkta" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑