GÜNCEL

Son yolculuğu gelinlikle oldu

Almanya'daki yangında ölen 17 yaşındaki Hatice Oruç, son yolculuğuna aynı yangında hayatını kaybeden annesinin ilk evliliğinde giydiği gelinlikle uğurlandı

13 Mart 2013 Saat: 13:37
Son yolculuğu gelinlikle oldu
Son yolculuğu gelinlikle oldu

Almanya’nın Backnang kentinde meydana gelen yangın faciasında yaşamını yitiren 17 yaşındaki Hatice Oruç, son yolculuğuna, aynı olayda hayatını kaybeden annesi Nazlı Özcan Soykan’ın ilk evliliğinde giydiği gelinlikle uğurlandı.

Nazlı Özcan Soykan’ın eski kayınvalidesi Semiha Oruç, Soykan’ın ilk evliliğini, 2005’te Afyonkarahisar’da geçirdiği trafik kazasında ölen oğlu Süleyman Oruç ile 1990’da yaptığını söyledi. Bu evliliğin 8 yıl sürdüğünü ve çiftin 4 çocuk sahibi olduğunu belirten Oruç, Nazlı Özcan Soykan’ın, Afyonkarahisar’daki düğününde giydiği gelinliği yaklaşık 23 yıl sakladıklarını bildirdi.
'ACIMIZ BÜYÜK'
Oruç, torunlarına lazım olacağı, eski gelininin bir gün isteyebileceği düşüncesiyle gelinliği özenle muhafaza ettiğini anlatarak "Gelinliği, 17 yaşında kaybettiğimiz torunum Hatice Oruç’un tabutunun üzerine örteceğiz. Acımız büyük" dedi.
Hatice ve Yılmaz Oruç’un dedesi, Yılmaz Oruç torunlarının cenazelerini, oğlu Süleyman Oruç’un mezarının yanında defnetmek istediklerini ancak Afyonkarahisar Belediyesi’nce Kocatepe Asri Mezarlığı’nda toplu alan hazırlandığı için bunun mümkün olmadığını ifade etti.
Süleyman Oruç’un kız kardeşi Hanife Oruç Özkan da yeğenlerine hasret kaldığını ve şimdiye kadar hiç göremediğini dile getirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑