GÜNCEL

Soylu: Yurtta sulh ismini koyan Kılıçdaroğlu...

Süleyman Soylu, 15 Temmuz Hain Darbesinin isim babası Kemal Kılıçdaroğlu'dur, ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun, Fetö'den 'Yurtta Sulh' isminin kesinlikle kullanılmasını talep ettiğini, bunun istihbari bir bilgi değil, canlı bir bilgi olduğunu açı

14 Mart 2019 Saat: 09:54
Soylu: Yurtta sulh ismini koyan Kılıçdaroğlu...
Soylu: Yurtta sulh ismini koyan Kılıçdaroğlu...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk canlı yayınında flaş açıklamalarda bulundu.

İşte Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

İki tane şey var Kılıçdaroğlu'yla alakalı. Birinci Amerika da aynı şeyi söylüyor. ABD terör örgütlerine destekte bulunuyor mu? Kılıçdaroğlu da YPG'yi terör örgütü görmüyor. 24 Haziran tarihinde PKK'yı Meclis'e kim taşıdı? PKK'nın da HDP'nin de lideri Apo'dur. PKK'yı, PYD'yi, HDP'yi Meclis'e kim taşıdı? Kendi milletvekili açıklıyor, 'Ben PKK'nın oyuna talibim' diyerek. HDP, PKK'nın siyasi kolu olduğunu asla reddetmiyor. Bir tane HDP'li vekil çıkıp da PKK'yla hiçbir işimiz yok lanet olsun dediklerini hiç duydunuz mu? 

Kılıçdaroğlu'ndan Gülen'e geçmiş olsun telefonu

DHKP/C ile hangi kişilerin ilişkili olduğunu Kılıçdaroğlu iyi bilir, malesef Türk siyasetine yalanı kendisi katmıştır. 60 darbesini de bu şekilde yaptırdılar. 71 muhtırası, 80 darbesi, 28 Şubat'ı da bunlar yaptırdılar. Yıl 2012, Fetullah Gülen'e kimlerin teşekkür ettiğini araştırın. O listede ben yokum diyor, defalarca da söyledi, ben FETÖ'ye ele başına telefon açmadım dedi reddetti. Kemal Kılıçdaroğlu genel merkezden Mustafa Yeşil'in verdiği bir numaradan Pensilvanya'yı aradı. İlaç kullandığı için konuşamadı. Durumunu sordu. Ekrem Dumanlı Kılıçdaroğlu'nun basın danışmanını Baki Özilhan'ı aradı. Geçmiş olsun diye ismini verelim mi dedi. Kemal Kılıçdaroğlu Fetullah Gülen'e geçmiş olsun telefonu açtı. Bunu yapmadım diyebilir, kendisinin cevabını bekliyorum.

Kılıçdaroğlu klinikte bu görüşmeyi yaptı mı?

2012-2013'de bir klinikte görüşme yapıldı. Saat 10.20 Hüseyin Mercan, Mustafa Yeşil bu kliniğe geldiler. Saat 11.00'de Kılıçdaroğlu buraya gelir. Yeşil, hükümet ile ilgili sorunları söyler. KCK, meseleleri ile ilgili konuşur. 28 Şubat tarihinde bu kadar baskı yaşamadıklarını söyler. Cennete bir kişiyi gönderme hakkım olsaydı Ecevit'i gönderirdim sözü kullanılır. Mustafa Yeşil, toplantı sonrası bizden Fethullah Gülen'e söylemeyi istedikleriniz neler diye sorar. Kılıçdaroğlu da biz dini cemaatleri sivil toplum olarak görmekteyiz der. Fethullah Gülen'e yurtta sulh, cihanda sulh başlığı ile söylesinler, sözlerini kullanır. 15 Temmuz'daki konseyin adı neydi kendisi, desin ki ben klinikte bu görüşmeyi yapmadım.

Yurtta sulh ismini koyan Kılıçdaroğlu

50-100 yıl sonra Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi yönettiği tarihin kara bir leke olarak kitaplarda yer alacağı kesindir. Desin ki, ben bu kliniğe gitmedim, ben özellikle yurtta sulh ismini söylemedim. Bunu Fetullah Gülen'e bir şifre olarak söylemedim diye açıklasın. Bu kadar açık ve net. Yine desin ki, ben kendisini asla aramadım. Bütün bunları desin. Daha fazlası da var.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑