DÜNYA

Sözde komutandan küstah çıkış: Türkiye'ye karşı koyacağız

Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" anlaşması darbeci Hafter yönetimini rahatsız etti.

4 Aralık 2019 Saat: 10:41
Sözde komutandan küstah çıkış: Türkiyeye karşı koyacağız
Sözde komutandan küstah çıkış: Türkiye'ye karşı koyacağız

Türkiye ile Libya arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" anlaşmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Darbeci Hafter yönetiminin sözde komutanlarından Mismari, Türkiye ile Libya arasında yapılan anlaşmadan rahatsız olduklarını duyurdu.

Mismari yaptığı açıklamada, “Serrac iktidarda kalmak için anlaşma yaptı. Bu bir komplodur. Erdoğan ile anlaşmanın yansımaları olacak. Bu anlaşmaya ve Türkiye’ye karşı koyacağız" dedi.

Hafter'in İsrail planı

Libya'nın doğusunda meşru hükümete darbe yapmak için Afrika'daki ülkelerden topladığı militanlarla silahlı işgal girişiminde bulunan ABD kuklası Halife Hafter'in atadığı sözde Dışişleri Bakanı Abdülhadi el-Huveyc, terör deleti İsrail'le diplomatik ilişkiler kurmak istediklerini belirtti. srail ile doğal diplomatik ilişkiler kurmayı "temenni ettiklerini" ve normalleşmenin Filistin meselesinin çözümüne bağlı olduğunu belirten Huveyc, "Biz bölgesel barışı destekliyoruz ve teröre karşıyız. Aynı zamanda Libya'da da teröre karşı mücadele veriyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑