GÜNCEL

Spil alev alev yanıyor

Manisa Spil Dağında yangın çıktı

29 Ekim 2012 Saat: 23:19
Spil alev alev yanıyor
Spil alev alev yanıyor
Manisa Spil Dağı Milli Parkı Mevlevihane üstünde çıkan orman yangını kızılçam ağaçlarıyla kaplı alanda, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Müdahale edilmekte güçlük çekilen yangın kısa sürede 10 hektarlık alana yayıldı. Yangın dolayısıyla Manisa'nın üstü dumanla kaplanırken, çalışmalar güçlükle devam ediyor.

Spil Dağı Milli Parkı girişi, Oduncu ve Sütlü Dede mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle, saat 17.30 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangına müdahale için ekipler seferber oldu. Manisa Orman Müdürlüğü ve Manisa Belediyesi İtfaiye ekipleri, havanın kararması nedeniyle havadan müdahale edilemeyen yangına, 40 arazöz, 10 yer ekibi ve çok sayıda itfaiye ekibi ile müdahale etti. Ekipler yeterli olmayınca Turgutlu, Akhisar, Saruhanlı ve İzmir'den takviye ekip istendi. 

VATANDAŞLAR ENDİŞEYLE İZLEDİ

Kent merkezinden de gözlemlenebilen yangın nedeniyle, güvenlik güçleri, milli parka giden yolu araç trafiğine kapattı. Alevleri, vatandaşlar da endişeyle izledi. Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Doğru olay yerine gelerek yangınla ilgili bilgiler aldı. Albay Doğru, ayrıca tüm birimlerini harekete geçirerek yangının çıktığı zaman dilimindeki eşkalleri ve şüphelilerin belirlenmesi için özel ekip oluşturulması talimatını verdi.

RÜZGAR ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRIYOR

Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, iki ayrı bölgede başlayan yangının yaklaşık 10 hektarlık alana yayıldığını söyledi. Havanın kararmasından dolayı yangına havadan müdahale edemediklerini belirten Akın, "İlk olarak yolun alt kısımlarını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Üst bölgelere girmekte güçlük çekiyoruz. Rüzgar bizim elimizi kolumuzu bağlıyor ama yinede tüm ekiplerimizle yerden müdahale ediyoruz. Bu arada inşallah yağmur yağar bize yardımcı olur" dedi. Yalçın Akın, yangının çıkış sebebinin ise şimdilik bilinmediğini söyledi.

Yetkililer, geceyarısı yağış beklediklerini, olası yağışın çalışmalara büyük katkısının olacağını söylediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑