YEME & İÇME

Stres Atmanıza Yardımcı Olan Yiyecekler

En stresli, en gergin anlarınızda bu yiyecekleri yiyerek rahatlayabilirsiniz.

18 Ağustos 2013 Saat: 11:55
Stres Atmanıza Yardımcı Olan Yiyecekler
Stres Atmanıza Yardımcı Olan Yiyecekler
Günün ilerleyen saatlerine doğru yorgunluğun ve iş yoğunluğunu etkisi ile gittikçe daha gergin ve toleranssız bir ruh hali içerisine girebilirsiniz. Kendinizi olduğunuzdan daha yorgun ve stresli hissetmeye başladığınız an doğal besin maddelerinden tüketerek rahatlamanıza yardımcı olun.
İşte gün içerisinde ki stresinizi minimum seviyeye düşürecek belli başlı besin maddeleri;
Kuru Baklagiller
Kuru baklagillerin en önemli özelliği sindirimleri zor olduğu için kan şekerini daha uzun süre dengede tutuyor olmalarıdır. İnsanda strese ve gerginliğe neden olan kan şekerinin değişmesi kuru baklagillerin tüketimi ile en az seviyeye inecektir. Bu yüzden haftada en az 2 gün kuru baklagiller tüketmeye özen gösterin
Arpa
Özellikle öğle ve ikindi öğünlerinde tüketeceğiniz arpa gün içerisinde tok kalmanızı sağlayacak ve açlığın oluşturacağı stresi ortadan kaldıracaktır.
Acı Biber
Acı biber içerisinde kapsaisin pigementi, bulunmaktadır. Bu madde vücudunuzu sıcak hissettirmek ile kalmayıp aynı zamanda vücutta mutluluk yaratan endorfinin salgılanmasını hızlandırıyor. Metabolizmanın hızlanmasına da yardımcı olan acı biber zayıflamak isteyenler için idealdir.
Bitter Çikolata
Bitter çikolata içerisinde bulunan özel maddeler vücudunuzun seratonin salgılamasına yardımcı olacak ve böylece kendinizi daha mutlu hissedeceksiniz. Ayrıca öğleden sonra tüketeceğiniz 25 gram bitter çikolata kalp sağlığınızı da destekleyecektir.
Kivi
Gün boyunca vücudumuzda oluşan toksinlerin atılması için kullanılacak en iyi yöntem C vitaminleridir. Kivi C vitamini barındıran meyveler içerisinde en düşük kalorili ve en düşük şekerli toksin atıcıdır. Bu yüzden günde bir tane kivi tüketerek vücudunuzda ödem oluşumuna neden olabilecek toksinlerden kurtulabilirsiniz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑