DÜNYA

Sübyancı kardinal para mı ödedi?

Katolik dünyası yeni Papa'nın belirleneceği seçime odaklanmışken rahiplerin karıştığı sübyancılık olaylarıyla ilgili bir iddia daha geldi

13 Mart 2013 Saat: 13:56
Sübyancı kardinal para mı ödedi?
Sübyancı kardinal para mı ödedi?
İddianın merkezinde, Los Angeles başpiskoposluğu sırasında bölgesinde görev yapan rahiplerin karıştığı 129 sübyancılık vakasını örtbas ettiği gerekçesiyle, 'Papalık seçimlerine katılamaz' tartışması yaratan Kardinal Roger Mahony var. İddiaya göre; Michael Baker adlı eski bir rahip, çocuklara cinsel tacizde bulunduğunu ve bunun 7 yıl boyunca sürdüğünü Mahony'e itiraf etti. Ancak Mahony, söz konusu din adamının psikolojik tedavi görerek görevine geri dönmesine göz yumdu.
 
Üstelik rahip Baker, aynı suçu defalarca daha işledi. Baker'ın 4 çocuğa cinsel tacizi ise, olayın kapanması için Başpiskopos Mahony'nin 10 milyon dolar ödemeyi kabul etmesiyle gerçekleşti. Bu skandalı, Rahip Baker'ın avukatının da doğruladığı yansıyan bilgiler arasında. Bu sübyancılık vakalarından 2'sinin ise yargıya intikal etmiş olduğu belirtildi.
TEPKİLERE RAĞMEN SEÇİMDE 
Kardinal Mahony'nin ismi üzerindeki tartışam 16. Benediktus'un Papalık makamından ayrılmasının ertesinde patlak vermiş, ABD'li Katolik grupları ve basın, Mahony'nin Papalık seçimi olan Konklav'a katılacak olmasına sert tepki göstermişti. Buna rağmen Mahony, salı günü başlayan Konklav için Kardinaller Meclisi'nde yerini alıp, İncil'e el basarak seçim yemini etmişti. İskoçya'daki Roma Katolik Kilisesi'nin başında bulunan Kardinal Keith O'Brien da, 1980'li yıllarda rahiplere uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiası üzerine, Konklav öncesi istifa etmişti. Sübyancılığı örtbas etmekle suçlanan ve tartışmalara rağmen yeni Papa'yı seçecek 115 Kardinal arasında yer alan Roger Mahony hakkındaki son iddia, örtbas için 10 milyon dolar ödeme yaptığı şeklindeO'Brien'ın katılmaması üzerine Büyük Britanya Konklav'da temsilcisiz kalmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑