GÜNCEL

Suç kaydı yaşını beşe katladı

Samsun'da hırsızlık suçundan 70 suç kaydı bulunan 15 yaşındaki kız, İstanbul'daki bir yurda yerleştirildi

8 Şubat 2013 Saat: 10:03
Suç kaydı yaşını beşe katladı
Suç kaydı yaşını beşe katladı
Samsun'da hırsızlık suçundan 70 suç kaydı bulunan 15 yaşındaki kız, devlet koruması altına alındığı yurttan her defasında kaçıp yine hırsızlık yapınca bu kez İstanbul'daki bir yurda yerleştirildi. 
Ailesi hırsızlık yaptırdığı gerekçesiyle devlet koruması altına alınıp Samsun'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ait bir yurda yerleştirilen H.Ö. (15), her defasında yurttan kaçıp yine hırsızlık yaptı. Daha önce bir alışveriş merkezindeki bayanın çantasından cüzdanı çalıp kendini fark eden güvenlik görevlisinden kaçarken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan ve ölümden dönen H.Ö., iyileştikten sonra da alınan bütün tedbirlere rağmen hırsızlık yapmaktan vazgeçmedi. 
Dün ablası G.Ö. (20) ve arkadaşı N.G. (15) ile birlikte 3 ayrı iş yerinden yankesicilik yöntemiyle giysi ve cüzdan hırsızlığına karışan H.Ö., yaşı küçük olduğu için arkadaşı ile birlikte çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest kaldı. Ancak ablası H.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Her defasında adliyeye çıkıp serbest bırakılan H.Ö., yine devlet koruması altına alınıp Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri tarafından polis gözetiminde adliyeden ayrıldı. 
Ancak, bu kez H.Ö.'nün içinde bulunduğu bataklıktan kurtarmak isteyen yetkililer, yurttan kaçıp evine dönerek ailesinin hırsızlık yaptırmaması için ve kendisini suç işlemekten kurtarmak amacıyla uçakla İstanbul'a gönderdiler. H.Ö., İstanbul'daki Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne ait bir yuvaya yerleştirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑