GÜNCEL

Şule Çet'te yeni rapor: Çırpınırken ayakkabısı çıktı

Ankara’da bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet’in dava dosyasına yeni bir rapor girdi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nca hazırlanan rapora göre Şule Çet ayak

17 Mayıs 2019 Saat: 09:32
Şule Çette yeni rapor: Çırpınırken ayakkabısı çıktı
Şule Çet'te yeni rapor: Çırpınırken ayakkabısı çıktı

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet’in, 28 Mayıs 2018’de saat 03.50’de, Ankara’daki lüks bir plazanın 20’nci katından düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili Berk Akand ve Çağatay Aksu hakkında, ‘kasten öldürme, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açılmıştı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı’nca hazırlanan 14 Mayıs tarihli “Bilimsel mütalaa” başlıklı rapor dava dosyasına girdi. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Çağlar Özdemir imzalı 9 sayfalık raporda, elde edilen bulgular, görüntü ve fotoğrafların olayın intihar olamayacağı belirtildi.

İFADELERİ ADLİ TIP BULGULARınA UYMUYOR

Raporda, şüpheli Çağatay Aksu’nun, “Şule Çet’in intihar etme, aşağıya atlama amacı ile kafası ve elleri aşağıda olacak şekilde pencereden sarktığı ve Çağatay Aksu’nun tutma çabasına rağmen aşağıya düştüğü” şeklindeki ifadesinin teorik olarak, “Şule Çet’in sol ayakkabısını aşağı attıktan sonra sağ ayakkabısı ayağındayken aşağıya atlama çabası içerisinde olduğu” gibi dolaylı bir sonuç doğurduğu; bu durumun ise “olağan bir intihar davranış örüntüsüne ve sürecin olağan akışına aykırı” olduğu anlatıldı. Raporda, “Olay yeri ve yaralanma örüntüsünün sanık Çağatay Aksu’nun ifadeleri ile adli tıbbi açıdan uyumsuz olduğu” kaydedildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑