GÜNCEL

Şura için geri sayım

2013 Yüksek Askeri Şura Toplantısı, 1 Ağustos'ta yapılacak. 3 Kuvvet Komutanı emekli olacak. 103 general ve amiral terfi sırasına girecek

21 Temmuz 2013 Saat: 12:24
Şura için geri sayım
Şura için geri sayım
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki personelin terfi ve atamalarının yapılacağı 2013 Yüksek Askeri Şura Toplantısı için geri sayım başladı. Toplantının tarihleri 1-4 Ağustos. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları, 2 yıllık görev sürelerinin dolması nedeniyle emekli olacak. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu'nun atanacağı iddia edildi. 

2 İHTİMAL BULUNUYOR 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bu yıl terfi sırasına girecek olan Korg. Abidin Ünal'ın atanacak. Askeri teamüllere göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Harp Akademileri Komutanı atanıyordu. Ancak, geçen yıl Harp Akademileri Komutanlığı'na Kara Kuvvetleri kökenli bir isim olan Korg. Raif Akbaş atandı. Bu nedenle Hava Kuvvetleri'ne bu yıl orgeneralliğe terfi edecek bir ismin doğrudan atanması bekleniyor. Şura'da bir koramiral de oramiralliğe terfi ettirilerek Donanma Komutanlığı'na getiriliyordu. Ancak, Donanma Komutanı Ora. Güner'in istifası nedeniyle bu yılki Şura'da askeri teamüllerin önü tıkandı. Bu durumda 2 yoldan biri izlenecek. İlki, bu yıl emekli olacak Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Bilgel'in görev süresinin bir yıl uzatılarak, bir koramiralin terfi ettirilip Donanma Komutanlığı'na atanması olacak. İkinci ihtimale göre Ora. Bilgel'in görev süresini uzatmadan Kuzey Deniz Saha Komutanı Kora. Recep Bülent Bostanoğlu oramiralliğe terfi ettirilecek ve doğrudan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanacak. Bu durumda Donanma Komutanlığı bir süre Koramiral rütbesiyle yönetilecek. 

ORG. BALANLI EMEKLİ OLABİLİR
Kuvvet komutanlıklarında, 15'i tutuklu olmak üzere 103 general ve amiralin terfi sırasına gireceği belirtildi. 2 yıldır görev süreleri uzatılan 55 tutuklu general ve amiral, 2012 Şura kararlarında emekli edildi. Tutuklu YAŞ üyeleri Org. Bilgin Balanlı ile Org. Nusret Tasdeler'in ise bu yıl emekli olabileceği iddia edildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑