GÜNCEL

Sur'da çatışma: 3 şehit

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sabah saatlerinde iki ayrı bölgede çıkan çatışmada 3 asker şehit olurken, 3 asker ile 3 polis ise yaralandı.

1 Şubat 2016 Saat: 13:20
Sur'da çatışma: 3 şehit
Sur'da çatışma: 3 şehit

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında, PKK'lılar tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu 2 askerin şehit olduğunu ve bira asker ile 2 polisin ise  yaralandığını açıkladı. TSK'nın internet sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi: "01 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu üç kahraman silah arkadaşımız ve iki kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen iki silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 09:07’de şehit olmuşlardır.Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza ve Emniyet Teşkilatımızın kahraman mensuplarına acil şifalar temenni ediyoruz"

ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Çıkan çatışmada yaralanan askerin de kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi. Şehit sayısı 3’e yükselirken bölgede çatışmaların devam ettiği öğrenildi.

4 YARALI DAHA

Sabah 3 askerin şehit olduğu, 2 polis bir askerin ise yaralandığı  çatışmadan sonra başka bir noktada ise 3 asker ve 1 polis memurun daha yaralandığı belirtildi. 4 yaralı hastanede tedavi altına alındı.


ŞEHİTLERDEN 1'İ TEĞMEN

Bu sabah şehit olan 3 askerden 1'inin teğmen olduğu öğrenilirken; sabah saatlerinde başlayan operasyonlarda yaralı güvenlik görevlisi sayısının da 3'ü asker, 3'ü polis olmak üzere 7'ye yükseldiği belirtildi. Sur'daki yoğun çatışma nedeniyle Gazi Caddesine sivillerin giriş çıkışlarına izin verilmedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑