MEDYA

Sürece Portakal desteği

Kocaeli Kitap Fuarı Fuarı’na konuk olan televizyon programcısı Fatih Portakal çözüm sürecine ilişkin olarak görüşmelerden yana olduğunu söyledi

19 Mayıs 2013 Saat: 16:41
Sürece Portakal desteği
Sürece Portakal desteği
Kocaeli Kitap Fuarı’nda söyleşi yapan televizyon programcısı Fatih Portakal, çözüm sürecinin geç kalmış bir süreç olduğunu ifade etti. Portakal, “1984 yılında başlayan terörün bir şekilde bitmesi gerekiyordu. Silahla hiçbir şey olmaz. Yöntem tartışılabilir. O hükümetin sorumluluğu. Oslo görüşmesi ortaya çıktığında ‘ben görüşmelerden yanayım’ demiştim. Benim ailemde şehit yok. Gençlerimizin terör mücadelesinde şehit olmasını istemem” dedi. 
GİDECEK BAŞKA YERİMİZ YOK
Terörün bitmesi için bir adım atıldığını belirten Portakal şunları kaydetti: “Sürecin sonu 5-10 yıl içinde Öcalan’ın bırakılması ve genel affa kadar gidecek diye düşünüyorum. Ben bu yaz eşimi alıp Tunceli’ye gideceğim. Oradaki doğal güzellikleri göreceğim. Orası da memleketimizin bir parçası. Gidecek başka yerimiz yok, hepimiz bu topraklarda yaşamak zorundayız” 
HER ZAMAN TARAFIM
Fatih Portakal, düşünceleri ile ilgili şunları söyledi: “Ben her zaman taraf oldum. Her zaman da taraf olacağım ilkeler var. Atatürk ilkeleri ile insan hak ve özgürlüklerinden tarafım. Bundan da memnunum. Taraf olmazsanız rüzgara göre eğilirsiniz. Benim tek arzum kişi hak özgürlüklerinin maksimum seviyede olması”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑