TURİZM

Suud Türkiye'nin talebini reddetti

Türkiye'nin Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili tutukladığınız 18 kişiyi iade edin talebine Suudi Arabistan'dan olumsuz cevap geldi

28 Ekim 2018 Saat: 11:26
Suud Türkiyenin talebini reddetti
Suud Türkiye'nin talebini reddetti

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti zanlılarının Suudi Arabistan'da yargılanacağını açıkladı.
 
Bayreyn'de düzenlenen bir konferansta konuşan Cubeyr, "İade talebine gelirsek, bu kişiler Suudi Arabistan vatandaşlarıdır. Suudi Arabistan'da yakalanmışlardır. Soruşturma Suudi Arabistan'da sürdürülüyor ve Suudi Arabistan'da yargılanacaklar" açıklamasında bulundu.
 
Adalet Bakanlığı tarafından Cuma günü yapılan açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kaşıkçı cinayetiyle ilişkili 18 şüphelinin Suudi Arabistan'dan iadesinin istendiği belirtilmişti.
 
Açıklamada "Gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Ceza Kanununun 81 ve 82/1-a-b maddelerinde düzenlenen 'tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet ederek kasten öldürme' suçundan olaya karıştıkları belirlenen toplam 18 şüphelinin yargılanmak üzere Suudi Arabistan Krallığından ülkemize iadeleri amacıyla bir talepname düzenleyerek Bakanlığımıza göndermiştir" denilmişti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Cuma günü yaptığı konuşmada Suudi Arabistan'da gözaltına alınan 18 kişinin konuşturulamadıkları takdirde Türkiye'ye gönderilmesi gerektiğini ifade ederek, "15 artı üç kişi, 18 kişinin tutuklandığı kabul edildi. Bu 18 kişi Kaşıkçı'nın kimler tarafından öldürüldüğünü biliyor, bunun başka izahı yok. Fail bunların içinde... Konuşturamıyorsanız, olay İstanbul'da vuku bulmuştur, o zaman bize teslim edin biz yargılayalım" demişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑