GÜNCEL

Tacizci öğretmen suçlamaları reddetti

Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla tutuklanan sınıf öğretmeni Muharrem B.'nin 600 yıla yakın hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı

20 Nisan 2016 Saat: 13:08
Tacizci öğretmen suçlamaları reddetti
Tacizci öğretmen suçlamaları reddetti

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.30’da başlayan duruşmaya Ereğli Cezaevi'nde bulunan sanık Muharrem B.'nin getirilmemesi, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim) sistemiyle katılması bekleniyordu. Ancak bir sürpriz yaşandı. Sanık öğretmen gizlice duruşma salonuna getirildi. Ankara Barosu’ndan avukat İmdat Balkoca, tecavüzcü öğretmen Muharrem B.'nin gece adliyeye getirildiğini, sakallı olduğunu, rahat bir şekilde yürüyerek salona girip yerine oturduğunu söyledi. Duruşmada ifade veren sanık öğretmenin, emniyette ifadesini alan polislerin kendisine baskı yaptığını söyleyerek, tüm suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Karaman'da kentin en önemli okullarından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'ndan görevli sınıf öğretmeni Muharrem B., Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait olduğu ileri sürülen yurtlarda barınan 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla 5 Mart'ta tutuklandı. Mağdurlardan 7’sine tecavüz, 2’sine cinsel istismar, 1’ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten 600 yıla yakın hapsi istenen sanık Muharrem B., 'kasten yaralama' 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyet yoksun kılma', 'çocuğun cinsel istismarı' suçlamalarından bugün Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

SANIK DURUŞMAYA GETİRİLDİ

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.30’da başlayan ’cinsel istismar’ davasına, sanık Muharrem B. tutuklu bulunduğu Ereğli Cezaevi’nden güvenlik nedeniyle getirilmemesi, SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim) sistemiyle katılması bekleniyordu. Ancak bir sürpriz yaşandı. Sanık öğretmenin duruşma salonuna getirildi. Ankara Barosu’ndan avukat İmdat Balkoca, jandarmayla birlikte sanık Muharrem B.’nin salona getirildiği gazetecilere açıkladı.

SANIK GECE GETİRİLMİŞ

Ankara Barosu avukatlarından İmdat Balkoca, sanık Muharrem B.'nin gece adliyeye getirildiğini belirterek, sanığın sakallı ve üzerinde gömlek bulunduğu, gayet rahat bir şekilde yürüyerek salona girip, yerine oturduğu, avukatlardan tepki gösteren olmadığını ve şuan iddianameden okunduğunu söyledi.

TÜM SUÇLAMALARI REDDETTİ

Duruşmada sanık Muharrem B.'nin ifadesine başlandı. Cinsel saldırı sanığı öğretmenin, ifadesinde tüm suçlamaları reddettiği öğrenildi. Sanık, "Ben yapmadım. Polis bana baskı uyguladı. 'Sen anlat burada ceza almazsın' dedi. Ben de anlattım. Ben suçsuzum" dedi.

30 BARO DAVAYA MÜDAHİL

Mağdur çocuklardan 5’inin avukatlığını üstlenen Karaman Bora Başkanı Oktay Yılmaz, ”5 mağdur çocuğun avukatlığını ben üstlendim. Diğer 5 çocuğun da Ensar Vakfı’nın avukatlarının savunacağını biliyorum. Başta Karaman Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ve Barolar Birliği olmak üzere yaklaşık 30 baronun çocukları komisyonunda görevli avukatlar, davaya müdahil olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahil olacak” dedi.

SANIĞA AKIL SAĞLIĞI YERİNDE RAPORU VERİLDİ

Mağdur çocukların ifadesinin daha önceden alındığını belirten Baro Başkanı Yılmaz, ”Çocukların ifadeleri alındı. Adli tıp raporları hazır. Sanık da SEGBİS ile duruşmaya katılacak. Onun da Adli Tıp Raporu hazır. Akıl ve ruh sağlı yerinde raporu verilmiş. Duruşmanın bugün karara bağlanacağını tahmin ediyoruz” dedi.

ADLİYE ÖNÜNDE PROTESTO

Duruşmada mağdurlara destek için Karaman’a gelen bazı sivil toplum kuruluşları da, adliye binasının yaklaşık 100 metre ilerisindeki güvenlik noktasından içeri alınmadı. Aralarında Ankara Kadın Platformu, Eğitim-İş, İlerici Kadınlar Derneği, Emekçi Harekat Partili Kadınlar, Birleşik Kamu İş Sendikası gibi sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, ’Ensar Vakfı kapatılsın’, ’Tecavüzcüleri korumayın’, ’Tecavüzcüyü koruyan bakanlar istifa’ şeklinde slogan attı.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Duruşma nedeniyle kentin girişlerinde polis ekipleri tarafından kente giren araçları durduruldu , tek tek kimlik ve üst kontrolü yapıldı. Adliye çevresinde yaklaşık 3 kilometrelik alanda ise polis bariyerleriyle çevrildi. Adliyeye girmek isteyenler kimlik ve üst aramasından geçirilerek içeri alınıyor. Adliye önünde bir adette TOMA hazır bekletiliyor.

ENSAR VAKFI'NA TÜRK BAYRAKLI KAMUFLAJ

Ensar Vakfı Karaman Şubesi binasındaki tabelalar ise binaya Türk Bayrağı asılarak kamufle edilmeye çalışıldı. Karaman Valiliği de duruşma nedeniyle, davanın devam ettiği süre boyunca Karaman il sınırları içerisinde her türlü toplanma, basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma vb. etkinliklerini resmi internet sitesinden yasakladığı duyurdu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑