YEME & İÇME

Tadına bakan vazgeçemiyor! Osmanlı Hamburgeri...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bir girişimci tarafından içine Afyonkarahisar'da yapılan Osmanlı sucuğu, kaşar peyniri, salça, domates ve marul konularak üretilen "Osmanlı hamburgeri", tatilciler tarafından beğeniyle tüketiliyor

27 Ağustos 2018 Saat: 11:35
Tadına bakan vazgeçemiyor! Osmanlı Hamburgeri...
Tadına bakan vazgeçemiyor! Osmanlı Hamburgeri...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları'nda işletmecilik yapan Behiç Babadostu'nun Afyonkarahisar'da yapılan Osmanlı sucuğundan ürettiği "Osmanlı hamburgeri", tatilciler tarafından ilgi görüyor.

İçine Osmanlı sucuğu, kaşar peyniri, salça, domates ve marul konularak üretilen hamburger, bölgeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerce beğeniyle tüketiliyor.

Hamburgerin üreticisi Babadostu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce Afyonkarahisar'a gittiğini ve orada büyük Osmanlı sucuklarını gördüğünü anlattı. Bu sucukla işletmesinde yeni bir ürün çıkarabileceğini düşündüğünü belirten Babadostu, şunları kaydetti:

"Osmanlı sucuğunu, kaşar peyniri, salça, domates ve marulla hamburger ekmeğinin içine koyup Osmanlı hamburgerini ürettik. Yiyenler çok memnun. Herkes hamburgeri köfteyle yapıyor. Sanırım insanlar köfteyle yapılan hamburgerden bıkmış durumda. O yüzden de Osmanlı sucuğu ile yaptığımız, geçmişten günümüze getirdiğimiz bu tat çok tuttu. Yüzde 100 dana etinden üretilen sucuk bize Afyonkarahisar'dan geliyor. Piyasadaki sucuklardan daha lezzetli. Bundan dolayı da yerli ve yabancı turistler ilgi gösteriyor."

Babadostu, Osmanlı hamburgerini yanında patates kızartması ve içecekle 14,95 liradan satışa sunduklarını kaydederek, "Bu menü ile bir kişi rahatlıkla karnını doyurabiliyor. Farklı bir damak tadı olan hamburgerimizi, diğer hamburgerlerle kıyaslayan müşterilerimiz bizden vazgeçemiyor. İnşallah bu böyle devam eder." diye konuştu.

"Çok beğendim, tavsiye ederim"

Müşterilerden Emre Yurdabak ise "Osmanlı hamburgeri"ni ilk kez yediğini belirterek, "Hamburgerin içinde köfte yerine sucuk var. Sucuğun üzerinde erimiş kaşar. Çok ilginç bir tat ama çok lezzetli. Çok beğendim, tavsiye ederim. Gerçekten özgün bir lezzet." dedi.

Dilara Kaya da daha önce hiçbir yerde görmediği bu hamburgeri ilk kez yediğini ve çok beğendiğini ifade ederek, "Gayet doyurucu. Tadı, tuzu, her şeyi çok yerinde. Yapanların gerçekten ellerine sağlık. Normalde hamburger köfteden yapılırdı ama bunu sucukla yapmışlar, çok beğendim." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑