GÜNCEL

Tahıl anlaşmasından sonra yola çıkmıştı! "Navi-Star" gemisinde denetim tamamlandı

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Odesa'dan hareket eden 33 ton mısır yüklü ikinci gemi "NAVISTAR" isimli gemi İstanbul'un kuzeyinde belirlenen mevkiye ulaşarak demirledi. Ukrayna'dan İrlanda'ya 33 bin ton mısır taşıyan ve İstanbul'un kuzeyinde

7 Ağustos 2022 Saat: 07:25
Tahıl anlaşmasından sonra yola çıkmıştı! Navi-Star gemisinde denetim tamamlandı
Tahıl anlaşmasından sonra yola çıkmıştı! "Navi-Star" gemisinde denetim tamamlandı

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Odesa'dan hareket eden 33 ton mısır yüklü ikinci gemi "Navıstar" İstanbul Boğazı açıklarına ulaştı. Gemi; BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den heyetler tarafından yapılan denetim sonunda yoluna devam edecek.

Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde dün Odessa Limanı'ndan ayrılan panama bayraklı "Navıstar" isimli gemi İstanbul açıklarına ulaştı. BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'den heyetlerin denetim yapılacak ve denetleme sonucuna göre gemi yoluna devam edecek. Geminin denetim sonrası İstanbul ve Çanakkale Boğazlarından geçerek İngiltere'ye gidecek.

NAVISTAR İSTANBUL'UN KUZEYİNDE BELİRLENEN MEVKİYE ULAŞARAK DEMİRLEDİ

Odessa Limanı'ndan hareket eden Panama bayraklı NAVISTAR isimli gemi İstanbul'un kuzeyinde belirlenen mevkiye ulaşarak demirledi.

Gemi ilerleyen saatlerde Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından denetime tabi tutulacak.

DENETİM FAALİYETİ BAŞLADI

Ukrayna'dan İrlanda'ya 33 bin ton mısır taşıyan ve İstanbul'un kuzeyinde demirleyen "Navi-Star" isimli gemide denetim faaliyeti başladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından, Ukrayna'dan İrlanda'ya 33 bin ton mısır taşıyan ve İstanbul'un kuzeyinde demirleyen Panama bayraklı "Navi-Star" isimli gemide denetim faaliyetinin başladığı bildirildi

DENETİM FAALİYETLERİ TAMAMLANDI

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Müşterek Koordinasyon Merkezi tarafından, İstanbul'un kuzeyinde demirleyen ve Ukrayna'dan İrlanda'ya 33 bin ton mısır taşıyan Panama bayraklı NAVISTAR isimli gemide denetim faaliyeti başarıyla tamamlandı. Gemi seyrine devam edecek." ifadeleri kullanıldı.

5 GEMİLİK PLANLAMA

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, 5 gemiyi kapsayan bir planlama yapıldığı açıklandı. Yapılan açıklamada:

"Milli Savunma BakanI Hulusi Akar'ın temasları ve İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezindeki yoğun çalışma ve koordinasyon sonucunda; Yarın 1'i Odessa'dan, 3'ü Çernomorsk'tan olmak üzere 4 geminin Ukrayna limanlarından çıkışı,1 boş geminin ise Ukrayna limanlarına girişi planlanmıştır. Sevkiyatlar için hazırlık ve koordinelere devam edilmektedir. " ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑