GÜNCEL

Taksim İstiklal Caddesi’nde patlama! Bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybetti

Taksim İstiklal Caddesi'nde Patlama son dakika haberleri: İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi.

14 Kasım 2022 Saat: 09:33
Taksim İstiklal Caddesi’nde patlama! Bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybetti
Taksim İstiklal Caddesi’nde patlama! Bombalı saldırıda 6 vatandaşımız hayatını kaybetti

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı gerçekleştirildi. Olay yerine Beyoğlu ve Şişli'den itfaiye ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre patlamada 6 kişi hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırganın kadın terörist olduğunu ve yakalandığını aktardı. Patlamanın yaşandığı Taksim İstiklal Caddesi'nde edinilen son dakika bilgilerine göre yaya v araç trafiği yeniden başlarken bölgede banklar ve saksı dibi oturma alanları da söküldü.

"BUNUN HESABI SORULACAK"

Patlamanın ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, patlamaya ilişkin bilgi verdi. Oktay, "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın bombayı patlatması sonucu oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz. Çalışmalar tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Patlama nedeniyle 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişiyi kaybettik. 81 yaralımız var, bunlardan 2'sinin durumu ağır. Bunun arkasında kim varsa Türkiye'ye getirilecek yargıya teslim edilecektir. Türkiye, eski Türkiye değil. Bunun hesabı mutlaka sorulacaktır." dedi.

Bölgede patlama sonrasında vatandaşlar hızla tahliye edilirken polis ekipleri kritik noktalarda güvenlik önlemlerinin yanısıra denetleme çalışmaları da sürdürülüyor. Sağlık ve itfaiye ekipleri bölgede yaralanan vatandaşlara ilk müdahalesini gerçekleştirdi.

BAŞKAN ERDOĞAN: HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLAR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada "İstanbul Valimizden intikal eden rakam 4'ü olay yeri, 2'si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise, 53. Bunun dışında çizikti vs. gibi farklı rakamlar gelebilir." ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan, Türkiye'yi terörle teslim alma çabalarının hedefine ulaşamayacağını belirterek "Milletimiz İstiklal Caddesi'ndeki olayın önündeki ve arkasındaki olayın önündeki ve arkasındaki tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar." dedi.

Şüpheli kadın olduğu değerlendirilen bir kişi gelerek banka çanta ya da poşet bırakıyor. Şüpheli kişi, bombayı koyduktan sonra uzaklaşıyor. Çanta bir süre bankta sahipsiz kalıyor. Bir kaç dakika sonra ise patlama oluyor. Patlamanın şüphelisi olarak bu kadın gösteriliyor.

TERÖR SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Edinilen son dakika bilgisine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör soruşturması başlattı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili sekiz savcı ve iki başsavcıvekili görevlendirildiğini bildirdi.

Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diledi.

Bakan Bozdağ, açıklamasında şunları kaydetti:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı patlamayla ilgili adli tahkikat başlatmıştır. Soruşturmanın etkin yürütülmesi için sekiz cumhuriyet savcısı ve iki cumhuriyet başsavcıvekili görevlendirilmiştir. Hadise bütün yönleriyle etkin bir şekilde soruşturulmaktadır. Güvenlik güçlerimizin kısa sürede fail ya da failleri tespit edip yakalayacağından, soruşturma sonucunda da hadisenin bütün boyutları ile aydınlatılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır."

BÖLGE ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNE KAPATILDI

Polis ekipleri, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı araç ve yaya trafiğine kapattı. Caddeye geçişlere izin verilmezken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.

Patlama nedeniyle Taksim bölgesindeki bazı yollarda trafik geçici olarak durduruldu. Taksim Cumhuriyet Caddesi alt geçidi Şişli-Tarlabaşı yönü ile Unkapanı (Atatürk) Köprüsü Taksim yönü de geçici olarak trafiğe kapatıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑