GÜNCEL

Taksim'de karanfilli buluşmaya polis müdahalesi

Taksim'de 'Duran Adam' eylemleri devam ederken, dün akşam forumlarda alınan karar üzerine vatandaşlar İstanbul'un dört bir yanından ellerinde karanfillerle Taksim'e akın etmeye başladı

22 Haziran 2013 Saat: 20:32
Taksim'de karanfilli buluşmaya polis müdahalesi
Taksim'de karanfilli buluşmaya polis müdahalesi
Taksim'de 'Duran Adam' eylemleri devam ederken, dün akşam forumlarda alınan karar üzerine vatandaşlar İstanbul'un dört bir yanından ellerinde karanfillerle Taksim'e akın etti. Polisin dağılmaları yönünde uyardığı gruplar alanı terk etmeyince polis müdahalesi geldi.

Taksim Dayanışması tarafından yapılan çağrıyla, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden ve yaralananlar için anma töreni yapıldı. Yüzbine yakın eylemci saat 19.00 sıralarında Taksim Meydanı'na ellerinde karanfillerle geldi. Bu sırada polis ekipleri de Gezi Parkı girişinde güvenlik önlemi aldı. 

TOMA'lar da meydanda hazır bekletildi. Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okundu. İsmi okunanlar için 'burada' diye seslenildi.


Eylemciler adına yapılan basın açıklamasının ardından küçük bir grup Gezi Parkı içine girerek karanfil bıraktı. BDP'li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü de Gezi Parkı içerisinde bir süre kalarak inceleme yaptı. 

Alandaki yüz bine yakın kişi sloganlarla Gezi Parkı eylemlerine karşı uygulanan şiddeti protesto ediyor. 

POLİS: ALANI TERK EDİN

Eylemciler, "Kamuya ait parkı açın" sloganları atarken polis de eylemcilere dağılmaları yönünde uyarı anonsları yapmaya başladı. Polis megafonundan, "Basın açıklaması yaptınız. Lütfen alanı terk edin, dağılın" anonsu yapıldı.

GEZİ PARKI ANMASINA KADIKÖY'DEN DESTEK

Taksim Dayanışması'nın 19.00'da Taksim Meydanı'nda düzenleyeceği anma törenine katılmak üzere yaklaşık 500 kişi Kadıköy Boğa heykelinin önünde biraraya geldi. 

Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenlerin adı söylendi. Gruptakiler de hep bir ağızdan "Yaşıyor" dedi. 

Diren Kadıköy pankartı taşıyan gruptakiler "Her yer Taksim heryer direniş" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla yürüyüşe geçti. 

Çevredeki vatandaşlar da alkışlarla yürüyüşe katılanlara destek verdi.

Eylemciler yürüyüşün ardından Kadıköy İskelesi'ne ulaştı. Eylemciler iskelede akbil basmadan turnikelerin üzerinden atlayarak vapura bindi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑